Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Virozele şi pneumoniile, în scădere. Internările, în creştere

• puţin peste 300 brăileni s-au ales cu răceli de sezon, iar alţi 110 au fost diagnosticaţi cu pneumonie, mai puţini faţă de prima parte a lunii martie, în ambele cazuri • nu a fost înregistrat niciun caz de gripă la nivelul judeţului Brăila, în timp ce la nivel naţional, numărul persoanelor decedate din cauza virusului gripal a ajuns la 109

 

Numărul brăilenilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii şi pneumonie este în scădere, potrivit celei mai recente informări a Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, valabilă pentru săptămâna 12-18 martie, cea mai caldă perioadă în acest an. În schimb, numărul celor internaţi este în uşoară creştere, comparativ cu săptămânile precedente. Concret, vorbim despre 327 brăileni care au contactat viroze respiratorii în perioada de raportare, în timp ce în săptămânile anterioare au existat şi peste 400 persoane diagnosticate cu infecţie respiratorie acută. Din totalul de 327, 16 persoane au fost internate la spital, pentru tratament de specialitate. În săptămâna 5-11 martie, au fost doar 12 brăileni internaţi din cauza virozelor respiratorii, iar în intervalul 26 februarie - 4 martie, 12 persoane au ajuns la spital cu acest diagnostic.

Numărul brăilenilor care s-au ales cu infecţii respiratorii este în scădere la toate categoriile de vârstă, cu excepţia celor de 15-49 ani, unde numărul a rămas acelaşi, ca în săptămâna precedentă: 83. Nici sugarii şi nici preşcolarii nu au mai fost aşa afectaţi de răcelile specifice sezonului rece.

În ceea ce priveşte pneumoniile, în perioada 12-18 martie 2018, au fost diagnosticaţi 110 brăileni cu această boală, mai puţini cu 2 faţă de săptămâna anterioară. Din acest total, 51 persoane au fost internate în spital, mai multe faţă de perioadele precedente, când au fost 48 persoane în această situaţie. Se constată o creştere a internărilor în rândul brăilenilor trecuţi de 50 ani. Sugarii nu au mai fost expuşi atât de mult riscului de a se îmbolnăvi de pneumonie, doar 12 dintre aceştia au contactat virusul, comparativ cu 15, 22 sau chiar 63, câţi au fost de la începutul anului şi până la finele lunii februarie. În rândul copiilor intraţi în colectivitate, numărul celor diagnosticaţi cu pneumonie a rămas, în medie, acelaşi.

Brăila se menţine în continuare singurul judeţ fără cazuri confirmate de gripă, nici măcar suspiciuni de îmbolnăvire din cauza virusului gripal.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, inclusiv pneumonii, a fost de 113.952, cu 33,5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a anului trecut, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). “S-au înregistrat la nivel naţional 1.134 cazuri de gripă, faţă de 73 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi faţă de 1.343 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în municipiul Bucureşti, judeţul Braşov, Sibiu şi cazuri sporadice în unele judeţe”, se arată în informarea CNSCBT.

De la începutul sezonului rece 2017-2018, au fost înregistrate 109 decese confirmate cu virus gripal.
Categorie articol: 

Comentarii