Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viorica Dăncilă, cel mai prost premier din ultimii 28 de ani

La învestirea Guvernului Dăncilă, feministele din PSD au tras aer în piept şi au anunţat că mândrie proletară în glas că Viorica Dăncilă este prima femeie-premier de după al doilea război mondial. Şi că, vezi Doamne, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui apreciat pentru faptul că a pus o femeie în fruntea Guvernului.

După cum am spus şi atunci, nu mi se pare deloc corect ca sexul să reprezinte un criteriu la angajare. Adică, dacă eşti bărbat să ai un avantaj în faţa femeilor, şi viceversa. Ar trebui să primeze doar competenţele, pregătirea pentru postul pentru care concurezi.

Iată că la nici 2 luni de la învestire, Viorica Dăncilă a comis-o. Toată lumea se aştepta ca tanti Viorica Dăncilă din Videle să dea cu bâta în baltă, atâta vreme cât această femeie nu a performat în niciun domeniu, başca a dovedit că întâmpină dificultăţi în mânuirea limbii române.

Greşeala pe care Dăncilă a făcut-o miercuri, 7martie 2018, când a spus imunoglobină, în loc de imunoglobulină, este doar începutul. Cel mai probabil, Dăncilă a mixat două cuvinte  - imunoglobulină şi hemoglobină - şi iată ce monstru a ieşit: “imunoglobină”, cuvânt care nu există în limba română. A râs toată România de cuvântul inventat de Dăncilă - imunoglobină, cuvânt pe care l-a repetat greşit de nu mai puţin de 6 ori în expunerea ei de nici 10 minute.

Şi în timp ce noi ne hlizim la tâmpeniile debitate de membrii Guvernului (vezi şi greşelile gramaticale ale ministrului Educaţiei, Valentin Popa, de loc din Suceava), ţara se duce de râpă. Fără îndoială, Viorica Dăncilă este cel mai prost (slab pregătit) premier din 1989 încoace. La Palatul Victoria au fost hoţi (Adrian Năstase), şmecheri (Călin Popescu Tăriceanu), parşivi (Victor Ponta), dar niciodată nu am avut un prost la conducerea Guvernului. Prost pregătit, se înţelege. Viorica Dăncilă a coborât atât de jos standardele pentru o asemenea funcţie, încât va fi foarte greu să o întreacă cineva în prostie în viitorul apropiat. (Viorica De La Clejani)
Categorie articol: 

Comentarii