Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viorel Dragomir a demisionat de la Garda de Mediu

"Este o decizie luată de comun acord cu conducerea PSD Brăila, de retragere din conducerea instituţiei publice, odată cu plecarea PSD de la guvernare. Ca urmare a faptului că am ajuns pe acest post prin sprijin politic, consider că retragerea de la conducerea instituţiei este o decizie onorabilă. Sunt convins că şi cei care ne vor înlocui vor avea demnitatea să se retragă, odată cu schimbarea Guvernului", a precizat în comunicatul de presă fostul şef al Gărzii de Mediu locale. Chiar dacă mandatul său a fost de numai patru luni, Dragomir se simte obligat să prezinte un bilanţ: "Am avut o activitate foarte intensă: închiderea platformelor neconforme de depozitare a gunoiului din mediul rural, acţiunile de prevenire a depozitării necontrolate a gunoiului în municipiul Brăila, acţiunile de prevenire şi control în ceea ce priveşte protecţia mediului, participarea prioritară la proiectele cu finanţare europeană, etc. Am acordat o maximă atenţie problemelor cu care se confruntă cetăţenii, respectării legislaţiei. Am încercat să prevenim, au fost date avertismente, iar când s-au constatat neconformităţi majore, au fost aplicate amenzi".
Dragomir a mai precizat că, începând de astăzi, va reveni în mediul privat ca director de extindere pentru sud-estul României la S.C. REWE ROMANIA S.R.L. - Divizia Supermarketurilor Penny Market şi Penny Market XXL şi îşi va continua activitatea de consilier municipal.
Principalul merit al lui Marian Dragomir, în fruntea Gărzii de Mediu Brăila, a fost poziţia tranşantă în problema mirosului de porc generat de crescătoria lui Gheorghe Caruz. Lui Dragomir i se datorează faptul că dezbaterea publică referitoare la reînnoirea autorizaţiei de mediu pentru ferma lui Caruz s-a ţinut la Casa Tineretului şi nu la restaurantul "Green", aflat la circa 3 km distanţă de municipiu. În plus, pe durata mandatului lui Dragomir, firmele lui Caruz, acuzate de brăileni că poluează mediul înconjurător, au fost amendate de trei ori, cu suma toatală de 90.000 lei (900 milioane de lei vechi).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii