Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violenta in scoli - problema de actualitate la nivel european

La sfirsitul anului trecut directorul adjunct al scolii nr. 22, prof. Elena Matetovici a participat la Londra la seminarul "Reactii impotriva manifestarilor violentei in viata de zi cu zi din societatile democratice", organizat de Consiliul Europei si British Council. Au participat 24 de profesori din Croatia, Estonia, Ucraina, Germania, Lituania, Polonia, Turcia, Cipru, Slovenia si Romania. Aceasta participare a fost posibila datorita cistigarii de catre profesoara Matetovici a bursei "Pestalozzi".
Inainte de seminarul propriu-zis a avut loc o etapa de pregatire, in cadrul careia profesoara a realizat o prezentare cu suport vizual a activitatilor de prevenire si combatere a violentei scolare realizate in scoala si postarea unei prezentari personale pe site-ul workshop-ului. La intilnire au participat specialisti din diverse domenii: profesori, formatori, psihologi, pedagogi, psihiatri, politisti, preoti, reprezentanti din diferite organizatii de actiune impotriva violentei in rindul copiilor, sub coordonarea formatorilor de la British Council. "Au fost sustinute sesiuni deosebit de interesante pe diverse teme legate de subiectul seminarului si in special pe tema programului national S.E.A.L. (Social and Emotional Aspects of Learning) derulat in U.K. Pe parcursul acestor sesiuni de formare am lucrat in grupe pentru rezolvarea unor cerinte sau realizarea unor postere. Organizatorii au prevazut in program si o zi de vizite in scoli, cu participarea cursantilor la activitatile specifice din cadrul programului S.E.A.L. Am lucrat in vacanta de iarna la traducerea unor materiale pe care le-am adus de la cursul de la Londra si intentionez sa pun in practica aplicarea unui program de prevenire si ameliorare a comportamentelor violente in scoala incepind din semestrul al II-lea, pentru cele doua clase a V-a din Scoala nr. 22, in paralel cu alte clase a V-a de la Scoala Aurel Vlaicu. Aceasta actiune se doreste a fi un experiment al carui rezultat sa constituie baza unui program pe care sa-l putem utiliza in toata scoala si eventual sa-l oferim ca exemplu de buna practica si altor scoli interesate", a explicat profesoara Elena Matetovici.
Concluziile acestui curs au fost prezentate si la Muzeul Brailei, in cadrul activitatii derulate sub egida ONU, "Femei umbre. Umbre".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii