Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violatorul minorei de 14 ani din Jirlău, la un pas de libertate

* Judecătoria Brăila a admis propunerea formulată de Penitenciarul Brăila şi a dispus liberarea condiţionată a condamnatului M. Mădălin, condamnat la 4 ani închisoare pentru viol * procurorul a contestat decizia, iar Tribunalul Braila urmează să ia decizia finală, pe 20 octombrie * inculpatul a primit pedeapsa finală de 4 ani închisoare în aprilie 2019, însă i s-a dedus din pedeapsă perioada arestului preventiv şi la domiciliu, adică un an şi jumătate * în decembrie 2017, tânărul din Jirlău a obligat-o pe o minoră de 14 ani să întreţină cu el un act sexual oral, în autoturismul Audi A4

 

 

 

Condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru viol, tânărul din Jirlău acuzat că a obligat-o pe o minoră de 14 ani să întreţină cu el un act sexual oral, în autoturismul său Audi A4, a obţinut liberarea condiţionată. La începutul lunii septembrie, Judecătoria Brăila a admis propunerea Penitenciarului Brăila şi a dispus liberarea inculpatului Mădălin M., numai că procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a formulat contestaţie, decizia finală urmând să fie luată de Tribunalul Brăila spre sfârşitul lunii octombrie, mai exact pe data de 20. Inculpatul a primit pedeapsa finală de 4 ani închisoare pentru infracţiunea de viol în aprilie 2019, însă i s-a dedus din pedeapsă perioada arestului preventiv şi la domiciliu, adică aproximativ un an şi jumătate, de la 18 decembrie 2017, până la 24 aprilie 2019, după cum se arată pe site-ul instanţei.

Inculpatul a cerut liberarea condiţionată şi în vara acestui an, însă instanţa nu i-a admis solicitarea, astfel că tânărul acuzat de viol a rămas în spatele gratiilor. Acum însă, prima instanţă a admis propunerea unităţii de detenţie, însă rămâne de văzut dacă instanţa superioară va fi de acord cu punerea în libertate, mult mai devreme, a condamnatului. “Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Brăila în baza art. 100 Cod penal. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului M. Mădălin de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis de Judecătoria Făurei. Pune în vedere petentului condamnat dispoziţiile referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni. Dispune punerea în libertate a condamnatului, dacă nu este arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila la data de 7 septembrie.

 

Pedeapsă mai aspră în primă instanţă. Acuzaţiile procurorului

 

În primăvara anului trecut, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis ca inculpatul M. Mădălin să stea mai puţin cu doi ani în penitenciar. Prima instanţă, respectiv Judecătoria Făurei, l-a condamnat pe tânărul de 21 de ani la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru infracţiunea de viol. În urma apelului formulat la Curtea de Apel Galaţi, inculpatul a avut câştig de cauză, pedeapsa aplicată fiind redusă la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor M. Mădălin şi R. Z. (minor de 14 ani), primul pentru comiterea infracţiunii de viol, iar celălalt pentru complicitate la viol. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în data de 17 decembrie 2017, în jurul orei 18.00, persoana vătămată C.I. cu domiciliul în Jirlău a ieşit la o întâlnire cu câţiva amici în zona staţiei de autobuz din localitate. În ziua respectivă, a stabilit procurorul de caz, inculpatul Mădălin a plecat de la domiciliul său din comuna Jirlău la volanul autoturismului marca Audi A4, apoi s-a întâlnit cu inculpatul R. Z. şi cu un alt tânăr, luând hotărârea de a se plimba cu toţii cu autoturismul. Inculpatul Mădălin M. a pus ochii pe fata de 14 ani aflată în staţia de autobuz şi a decis să o oblige să întreţină cu el acte sexuale orale. Inculpatul a oprit maşina şi a chemat-o pe fată, apoi i-a făcut propuneri indecente, însă aceasta l-a refuzat. El i-a cerut celuilalt inculpat, R. Z., să o aducă pe fată în maşină, acesta reuşind să o constrângă pe minoră să urce în interiorul autoturismului, după ce a tras-o de mână şi a împins-o. Potrivit procurorului, minora a încercat să fugă, însă nu a reuşit. La ieşirea din localitatea Jirlău, Mădălin M. a oprit autoturismul şi le-a cerut tinerilor aflaţi cu el în maşină să plece, apoi el s-a urcat pe bancheta din spate a autoturismului alături de persoana vătămată şi i-a cerut să îl satisfacă oral. Fata a refuzat, din nou, fiind lovită şi bruscată de inculpat. Victima nu a reuşit să scape de batjocură. A depus apoi plângere şi s-a dat startul anchetei, iar în final violatorul a fost pus să plătească pentru fapta comisă.
Categorie articol: 

Comentarii