Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violatorul din Perişoru, condamnat definitiv la închisoare

după ce prima instanţă a dat sentinţa de 5 ani închisoare, Gheorghiţă Tudor Valentin, fiul de 19 ani care şi-a batjocorit propria mamă, a sperat la o pedeapsă mai uşoară • recent, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins apelul declarat de inculpat şi au menţinut sentinţa Judecătoriei Făurei

 

Definitiv. Tânărul din Perişoru care şi-a violat propria mamă nu a reuşit să obţină o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel (CA) Galaţi. El a rămas cu cei 5 ani închisoare pentru viol, sentinţa fiind dată de Judecătoria Făurei, asta după ce instanţa superioară i-a respins apelul formulat în cauză. Violatorul din Perişoru îşi va petrece următorii ani la închisoare. “Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Gheorghiţă Tudor Valentin împotriva sentinţei penale din 19.12.2018 pronunţată de Judecătoria Făurei. Menţine starea de arest a inculpatului şi deduce din pedeapsa aplicată acestuia durata arestării preventive de la 20.08.2018 la zi. Obligă pe inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, ocazionate de soluţionarea cauzei în apel. Definitivă”, este soluţia pronunţată de CA Galaţi.

Prima instanţa a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (SNDGJ).

Reamintim că violul a fost comis în noaptea de 18 spre 19 august, când tânărul de 19 ani a băut peste măsură şi apoi a profitat de femeia care i-a dat viaţă. Ea a mers apoi la Poliţie şi a reclamat violul. În data de 21 august, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Tudor Valentin Gheorghiţă, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Cererea a fost admisă, judecătorul competent dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul în cauză, pe o perioadă de 30 de zile. Potrivit procurorului de caz, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 18/19 august 2018, în jurul orei 02.00, după ce a consumat o cantitate apreciabilă de alcool (bere), inculpatul a exercitat acte de constrângere fizică şi psihică asupra persoanei vătămate - G.G., mama sa, în vârstă de 56 de ani. El a întreţinut cu aceasta un raport sexual, profitând de faptul că în imobil nu se aflau alţi membri ai familiei.

Femeia a mers şi şi-a reclamat fiul, spunând că locuieşte cu el în aceeaşi casă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru viol, tânărul de 19 ani fiind reţinut pentru 24 de ore şi apoi arestat.
Categorie articol: 

Comentarii