Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violatorii din Silistea au fost condamnati

Desi au negat constant savirsirea faptei, dind vina unul pe celalalt, autorii violului petrecut asta-vara, in satul Cotu Mihalea, comuna Silistea, au fost in sfirsit condamnati. Astfel, printr-o hotarire a Tribunalului Braila, Dragos Ciobotaru, 30 de ani, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare si 3 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, in timp ce Giorgian Aurelian Dobre, 18 ani, a primit numai 2 ani si 6 luni, cu suspendare conditionata a pedepsei. Instanta a dispus, totodata, punerea "de indata" in libertate a inculpatului, acesta aflindu-se, inca, in arest preventiv. Deocamdata, hotarirea Tribunalului Braila nu este definitiva.
Ancheta in cazul violului petrecut in satul Cotu Mihalea a fost declansata pe data de 1 august 2006, data la care Elena M., mama minorei Alina M., in virsta de 14 ani, s-a adresat Postului de Politie Silistea, anuntind ca fiica ei a fost agresata. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Mihaela Aghenitei, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in seara zilei de 31 iulie 2006, Alina M. se afla pe una din ulitele satului Cotu Mihalea. In dreptul gospodariei familiei Ciupitu, minora s-a intilnit cu mai multi tineri, printre care si inculpatul Giorgian Aurelian Dobre. De la ora 21.00 si pina la ora 22.30, tinerii au stat la taclale. La un moment dat, si-a facut aparitia inculpatul Dragos Ciobotaru care, desi in stare de ebrietate, a mai adus cu el o sticla de 2 litri plina cu vin, pe care a golit-o cu prietenii. Dupa vreo jumatate de ora, precizeaza anchetatorii, Dragos i-a propus lui Giorgian sa faca sex cu minora de 14 ani.
Desi a refuzat sa le faca pe plac, fata a fost luata mai mult pe sus si dusa intr-o casa parasita, situata in apropiere. Acolo, Ciobotaru si Dobre au violat-o pe rind, folosind constringerea si punindu-i Alinei briceagul la git. Lovita, murdara si cu hainele taiate, victima a mers si i-a povestit mamei ce i s-a-ntimplat, iar aceasta s-a adresat politiei. Acuzarea precizeaza ca aceiasi indivizi au mai batjocorit-o pe Alina de doua ori, in luna iulie 2006, o data intr-un sant si a doua oara in casa parasita. Aceste acuzatii n-au putut fi, insa dovedite in instanta.
Cei doi agresori s-au sustras o perioada de la cercetari. Totodata, pe parcursul derularii anchetei, ei au dat declaratii care se bat cap in cap. Astfel, daca inculpatul Dragos Ciobotaru a declarat constant ca nu el, ci Giorgian ar fi violat-o pe fata, acesta a sustinut ca victima era "prietena" lui si ca, de vreun an, i se daruie de bunavoie. Ambii inculpati au fost arestati preventiv.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii