Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violatori la judecată

• cei patru indivizi care au violat două minore pe câmp, aproape de Stăncuţa, au fost trimişi în judecată • în noaptea de 13/14 decembrie 2017, Ionuţ-Samuel Ion, Dumitrel Stoican, Sorin Constantin şi Florin Alexandru au batjocorit şi au supus la perversiuni, timp de două ore, două minore de 16, respectiv 17 ani • una dintre victime, care era şi virgină, îl cunoscuse pe unul dintre violatori pe Facebook • doar unul dintre romii din Lanurile a recunoscut acuzaţiile, ceilalţi trei se consideră nevinovaţi • anchetatorii spun că agresorii comunicau în limba ţigănească, să nu priceapă victimele • minorele violate cu sălbăticie solicită 210.000 euro, respectiv 30.000 lei despăgubiri, după ce au avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale

 

Violatorii din Lanurile au fost daţi pe mâna judecătorilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Dumitrel Stoican, în vârstă de 30 de ani, Sorin Constantin, 30 ani, Ionuţ - Samuel Ion, 25 ani, şi Florin Alexandru, de 35 ani, romi din satul Lanurile, comuna Viziru, arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată. Doi dintre ei au antrecedente penale. Doar unul a recunoscut, în parte, acuzaţiile, ceilalţi trei se consideră nevinovaţi, precizează anchetatorii, ignorând probele aflate la dosar, deşi au dat declaraţii contradictorii, încercând să arunce vina pe ceilalţi inculpaţi.

Reamintim că, la jumătatea lunii decembrie, patru romi din satul Lanurile au violat două minore din municipiul Brăila, după ce le-au convins să urce într-un autoturism şi le-au dus pe câmp, în apropierea satului Cuza Vodă, comuna  Stăncuţa. Una dintre victime fusese racolată pe Facebook. Potrivit anchetatorilor, prin violenţe şi ameninţări, cele două minore, în vârstă de 16 respectiv 17 ani, au fost silite să facă sex normal, oral şi anal cu fiecare dintre violatori, ulterior având nevoie de până la trei zile de îngrijiri medicale. Culmea, după ce le-au violat în toate felurile două ore la rând, romii le-au dat victimelor câte o bancnotă de 100 de lei, în bătaie de joc, ca şi cum ar fi fost nişte femei de moravuri uşoare.

Agresorii au scăpat de acuzaţia de lipsire de libertate. Demn de amintit este faptul că, pentru definitivarea anchetei penale, oamenii legii au solicitat instanţei de judecată autorizaţie pentru interceptarea convorbirilor telefonice purtate de victime.

Minora de 16 ani le cere violatorilor suma de 30.000 lei daune morale, iar minora de 17 ani solicită 200.000 euro daune morale şi 10.000 euro daune materiale pentru suferinţele provocate. “Atât imediat după comiterea faptei, cât şi în zilele următoare, ambele victime se aflau în stare de şoc: tremurau, erau speriate, nu puteau să mănânce şi să bea, acuzând şi dureri abdominale”, precizează procurorul de caz, citând martorii din dosar.

Prezentăm în continuare agresiunea comisă înainte de Crăciun, la Stăncuţa - ca un avertisment pentru părinţi - trauma prin care au fost silite să treacă minorele a căror identitate va rămâne protejată. Le vom numi “Elena”, respectiv “Andreea”.    

 

Încă două victime ale reţelelor de socializare

Elena, de 17 ani, l-a cunoscut pe inculpatul Ionuţ-Samuel Ion prin intermediul Facebook şi s-au întâlnit de câteva ori. În după-amiaza zilei de 13 decembrie 2017, precizează anchetatorii, în jurul orei 17:00, respectivul a contactat-o pe minoră, stabilind să se întâlnească ceva mai târziu. Elena a fost de acord, precizând că va veni la întâlnire însoţită de prietena sa, “Andreea”, în vârstă de 16 ani.

La scurt timp, Ion s-a întâlnit cu inculpatul Sorin Constantin la un cafe-bar din satul Lanurile şi i-a solicitat acestuia să-l transporte în Brăila, unde urma să se întâlnească cu Elena şi cu prietena acesteia. Constantin a devenit brusc interesat de minore, la fel şi cel de-al treilea inculpat, Dumitrel Stoican, care era de faţă.

În aceeaşi seară, cei trei au sosit la Brăila cu un autoturism Volkswagen Passat condus de Constantin şi s-au întâlnit cu Elena şi Andreea la intersecţia B-dul Independenţei - strada 1 Decembrie 1918. Sorin Constantin s-a prezentat sub un nume fals, “Dani”, iar Dumitrel Stoican s-a dat drept “Alex”, aşa cum stabiliseră pe timpul deplasării către municipiu.

Iniţial, cei trei indivizi le-au propus minorelor să meargă “la un suc”. În realitate, s-au deplasat la benzinăria OMV Petron situată la ieşirea din municipiu (de unde Constantin şi-a cumpărat un pachet de ţigări), după care şi-au continuat deplasarea către comuna Chiscani, de unde, vezi Doamne, ar fi avut de recuperat o sumă de bani. De la Chiscani, romii le-au dus pe fete, în puterea nopţii, prin localităţile Tichileşti, Gropeni şi Tufeşti, până în comuna Viziru şi au oprit în faţa popasului “Laura”. Acolo, violatorii au consumat alcool, iar victimelor le-au oferit câte un “Nestea”. Procurorul de caz precizează:

“În local, persoana vătămată “Andreea” era contactată în mod insistent de către tatăl său, care i-a solicitat să vină acasă, întrucât era o oră târzie, respectiv 21:30. Imediat, persoanele vătămate minore le-au solicitat inculpaţilor să le transporte la domiciliu, însă aceştia le-au creat doar falsa reprezentare  că vor acţiona în sensul dorit (...) În continuare, cei trei au purtat o discuţie în limba specifică etniei rome, în speranţa că minorele nu înţelegeau ceea ce discutau. Ei s-au înţeles să le convingă pe persoanele vătămate să întreţină raporturi sexuale cu aceştia, într-un loc retras, lăturalnic”.

 

“Elena” a încercat să fugă pe câmp, însă a fost prinsă şi violată cu sălbăticie. “Andreea” a avut parte de acelaşi “tratament”

Din acel moment, minorele care au făcut greşeala să urce în maşina romilor din Lanurile şi-au cam dat seama ce pun la cale aşa-zisul “Dani”, care conducea autoturismul, şi ceilalţi indivizi. Aceştia şi-au continuat deplasarea, iar la scurt timp şi-au dat arama pe faţă, cerându-le victimelor, în mod insistent, să facă sex cu ei de bunăvoie. Pretextând că nu mai poate conduce maşina, pentru că îngurgitase alcool, Sorin Constantin a oprit de data aceasta în satul Lanurile, de unde l-au luat pe al patrulea violator, Florin Alexandru.

După ce au alimentat autoturismul la benzinăria Eldomir şi au cumpărat o sticlă de vodcă Stalinskaia, cei patru au demarat către localitatea Cuza Vodă. Tatăl minorei de 16 ani continua să o apeleze pe aceasta, însă victima, de frică, nu a răspuns la telefon. Romii deveneau tot mai insistenţi, iar minorele tot mai înspăimântate. Pe bună dreptate!

“Constantin Sorin a virat pe un drum lateral, efectuând manevra cu spatele, deşi persoanele vătămate le solicitau să le ducă acasă. În acel loc, inculpaţii le-au spus în mod explicit că vor întreţine raporturi sexuale (...) Autoturismul a fost condus până în apropierea unui canal de irigaţii, împrejurare în care persoana vătămată “Elena” le-a solicitat să coboare sub pretextul că dorea să-şi satisfacă necesităţile fiziologice, însă, în realitate, a început să fugă”, precizează reprezentantul acuzării.

După nici 10 metri, Ionuţ-Samuel Ion a prins-o pe minoră şi a adus-o înapoi la autoturism.

După ce le-au luat telefoanele mobile şi le-au pus în torpedou, ca să nu poată cere ajutor, violatorii le-au poruncit minorelor să facă sex cu ei. În zadar le-a spus una dintre victime că este virgină: drept “răsplată”, a fost violată prima, de către inculpatul Dumitrel Stoican. “Elena” a fost, totodată, lovită, ca să nu mai opună rezistenţă. Concomitent, Florin Alexandru şi Sorin Constantin o posedau pe “Andreea” în interiorul autoturismului.

Violul în grup a continuat cu şi mai mare sălbăticie, romii năpustindu-se pe rând, sau câte doi deodată asupra victimelor care plângeau şi-i implorau să le lase în pace. În timp ce le violau pe bietele fete, agresorii sexuali consumau din sticla de vodkă Stalinskaia, pe care o aveau cu ei.

 

Violatorii au fost arestaţi

După două ore de coşmar, în jurul orei 2:00, unul dintre romi le-a spus celorlalţi: “Destul!”, iar violul a luat sfârşit la fel de brusc cum începuse, acolo, pe câmpul din vecinătatea satului Cuza Vodă, comuna Stăncuţa. Violatorii le-au dus pe fete înapoi, în municipiul Brăila, iar la coborâre Constantin le-a înmânat telefoanele mobile precum şi câte o bancnotă de 100 de lei, ca şi cum ar fi fost prostituate şi ar fi făcut sex pe bani.

După ce au ajuns acasă, Elena şi Andreea le-au povestit cele întâmplate rudelor, iar acestea au sesizat poliţia. Victimele au fost avut nevoie de două, respectiv trei zile de îngrijiri medicale, pentru vindecarea leziunilor provocate în timpul agresiunii din seara de 13/14 decembrie 2017. Traumele psihice suferite de cele două minore vor dura, probabil, mult mai mult şi vor lăsa urme care vor dăinui pentru tot restul vieţii, mai ales că una dintre acestea şi-a pierdut în acea noapte de coşmar virginitatea.

Probele adunate de poliţiştii brăileni, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, i-au convins pe judecători că locul violatorilor din Lanurile este după gratii. La propunerea procurorilor, Dumitrel Stoican, Sorin Constantin, Ionuţ - Samuel Ion şi Florin Alexandru au fost arestaţi preventiv petru o perioadă de 30 de zile (începând cu data de 15 decembrie 2017). Romii violatori se află şi în prezent în Arestul IPJ Brăila, după ce instanţa superioară le-a respins contestaţiile.

Specialiştii precizează că minorele agresate de cei patru romi din satul Lanurile au suferit traume şi prezintă semnele şi simptomele specifice victimelor abuzate sexual, recomandând, totodată, includerea lor în programe de consiliere psihologică, “cu scopul depăşirii traumei suferite”.

Pe parcursul derulării anchetei, oamenii legii au identificat urme de sânge în autoturismul violatorilor, sticla de vodka din care au consumat aceştia, precum şi un articol de lenjerie intimă aparţinând uneia dintre victime. Martorii audiaţi au confirmat faptul că minorele agresate s-au aflat mai multe zile în stare de şoc.

Dosarul violatorilor din Lanurile se află acum în atenţia judecătorilor.
Categorie articol: 

Comentarii