Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violator recunoscut după tatuaje

Aflat de trei săptămâni în arest preventiv, Georgel Ion, în vârstă de 27 de ani, din comuna Movila Miresii, fost pacient al Spitalului de Psihiatrie" Sf. Pantelimon" din Brăila, a fost trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. La începutul lunii iulie a.c., în plină zi, Georgel a atacat-o pe câmp şi a violat-o pe consăteanca sa Rodica Ş., de 44 de ani, victima fiind nevoită să alerge câteva sute de metri, goală puşcă, până la domiciliul mamei, ca să-i spună ce i s-a întâmplat. Violatorul a fost capturat la câteva zile după agresiune, el fiind certat cu părinţii şi ascunzându-se la un prieten. Victima îl cunoştea destul de puţin pe violator, însă poliţiştii au ţinut cont de descrierile făcute de aceasta. Georgel Ion are tatuate pe piept două nume, "Ionela" şi "Georgiana", precum şi imaginea unei femei. De asemenea, are tatuate următoarele cuvinte: "Te iubesc Geo". Autorul nu a negat că ar fi forţat-o (la început) pe femeie să facă sex, însă le-a spus anchetatorilor că, după primul raport sexual, i-ar fi propus acesteia să o ia de nevasta şi că ea ar fi fost de acord.

Violată ziua-n amiaza mare

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 2 iulie 2014, la ora 13:00, Georgel Ion rătăcea pe câmpul din vecinătatea comunei Movila Miresii, după ce consumase o cantitate apreciabilă de alcool. Era certat cu părinţii şi plecase de acasă de câteva zile. La un moment dat, a zărit-o pe Rodica Ş., pe care o cunoştea din vedere şi care ducea două găleţi cu apă la vacile priponite pe islaz, cam la 150 de metri distanţă de sat.
Georgian s-a apropiat de femeie şi i-a propus să întreţină relaţii sexuale dar, pentru că a fost refuzat, a luat-o la bătaie şi a forţat-o să meargă cu el într-un lan de porumb situat în vecinătate. Acolo, a contrâns-o să întreţină cu el mai multe raporturi sexuale.
Audiată după viol, femeia de 44 de ani a declarat că, la acea oră, dădea apă la animale, când a fost luată prin surprindere de atacator. Acesta a prins-o de păr şi i-a cerut să facă sex cu el, după care a început să o lovească cu pumnii şi cu picioarele. Femeia a mai declarat că violatorul a ameninţat-o că, dacă mai ţipă, "o va tăia cu cuţitul", deşi nu a văzut la el vreo armă albă.
După ce a batjocorit-o pe consăteancă, agresorul a plecat în sat, ca să cumpere bere, spunându-i acesteia că se va întoarce. Numai că, imediat ce a rămas singură, victima a fugit mâncând pământul, dezbrăcată, până la domiciliul mamei sale, care se află la câteva sute de metri distanţă de locul faptei. Mama victimei le-a spus anchetatorilor că dormea când a venit fiica sa, goală, şi că s-a dus pe câmp, în locul în care avusese loc agresiunea, ca să-i recupereze hainele.

Locul faptei, scenă de luptă

Ulterior, poliţiştii au descoperit la locul faptei un cercel pe care victima îl pierduse în altercaţie, precum şi urme de târâre şi de răscolire a pământului, iar vegetaţia era ruptă şi culcată la pământ. Potrivit certificatului medico-legal, victima a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale. Rodica Ş. prezenta leziuni la nivelul piramidei nazale, la nivelul ambelor coapse şi la nivelul gambei drepte, iar medicii au stabilit că a fost victima unei agresiuni sexuale.
Femeia violată l-a recunoscut pe agresor cu ocazia prezentării fotografiilor cu suspecţi, aflate în posesia Serviciului Criminalistic al IPJ Brăila. De mare ajutor le-au fost anchetatorilor informaţiile furnizate de victimă, care le-a spus că agresorul sexual are mai multe tatuaje pe piept. Într-adevăr, Georgel Ion are tatuat pe piept o femeie în rochie (de 18x9 cm), precum şi înscrisurile "Ionela", "Georgiana" şi "Te iubesc Geo".
Inculpatul le-a declarat oamenilor legii că, în ziua respectivă, consumase bere şi că a observat-o pe victimă, cu două găleţi de apă în mâini, mergând să adape vacile. I-a propus să facă sex şi pentru că a refuzat, a luat-o de gât şi i-a pus mâna la gură, trăgând-o în lanul de porumb aflat la doi-trei metri distanţă. Individul a mai declarat că, după primul raport sexual, femeia ar fi făcut sex de bunăvoie şi că el i-ar fi propus să se căsătorească, ea fiind de acord. Afirmaţiile au fost respinse de procuror.
Pe 8 iulie 2014, Georgel Ion a declarat că, deşi nu suferă de boli psihice, "a fost dus la Psihiatrie de trei ori, de două ori după ce a consumat băuturi alcoolice şi a devenit violent şi o dată acum trei ani". În acel moment, inculpatul se afla la domiciliu şi, după ce s-a certat cu părinţii, s-a lovit singur cu capul de o ţeavă, fapt pentru care aceştia au solicitat intervenţia ambulanţei. Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" Brăila a trimis procurorului o adresă prin care informa că Georgel Ion a fost internat în respectiva unitate, în perioada 4-8 august 2011, cu diagnosticul "tulburare organică de personalitate; fond toxic".
Pe 7 iulie 2014, autorul agresiunii de la Movila Miresii a fost reţinut pentru 24 de ore, iar a doua zi a fost arestat preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii