Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vinzatori de cocaina injectati cu ani grei de inchisoare

Prinsi in flagrant delict si arestati in decembrie anul trecut, cu citeva zile inainte de sarbatorile Craciunului, doi traficanti de droguri au fost condamnati, zilele acestea, la cite 9 ani de inchisoare - pedeapsa rezultanta - plus 4 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi cetatenesti -, pentru introducere in tara, detinere si transport de droguri de risc si de mare risc (Legea nr. 143/2000). Este al treilea caz instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si solutionat de judecatorii Tribunalului Braila in ultimii doi ani. Daca in celelalte doua cazuri, sapte braileni si un galatean au fost prinsi facind negot cu mai bine de 2.000 de comprimate ecstasy, fiind condamnati deja la pedepse cuprinse intre 4 si 15 ani de inchisoare, de data aceasta, buzoianca Margareta Bunea, de 22 de ani, si braileanul Ferdinand Iancu, de 32 de ani, au fost prinsi in flagrant delict, dupa ce introdusesera in tara - cu complicitatea unui alt individ - trei doze de cocaina (1,75 grame) si sase pachete cu rezina de canabis (circa 57 de grame in total), pe care urmau sa le plaseze unui dealer local. Drogurile erau ascunse intr-un autoturism "Cielo", sub scaunul soferului si in spatele schimbatorului de viteze.

Al treilea suspect, Marian Neculai, face parte dintr-o retea de trafic de droguri de mare risc cu ramificatii internationale

In noiembrie 2006, lucratorii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate si Terorism Braila (SCCOT) si anchetatorii DIICOT au obtinut informatii pretioase referitoare la o retea de traficanti de droguri cu ramificatii internationale, unul dintre cei vizati fiind braileanul Marian Neculai, proprietarul autoturismului "Daewoo Cielo" cu numarul de inmatriculare BR-03-GUG. Folosindu-se de informatori si de anchetatori sub acoperire, procurorii DIICOT au efectuat investigatii in legatura cu presupusul traficant, dar si cu identificarea celorlalti membri ai retelei. S-a descoperit astfel ca, pe data de 14 octombrie 2006, Marian Neculai a parasit Romania cu autoturismul personal, insotit de amicul sau Ferdinand Iancu. Intrucit din evidentele Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF) reiesea ca Iancu s-a intors in tara pe 15 decembrie pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - cu autoturismul "Cielo" -, anchetatorii au presupus ca acesta ar putea introduce droguri in Romania, mai ales ca facea parte din anturajul traficantului. Impreuna cu Ferdinand Iancu se afla buzoianca Margareta Bunea, pe care oamenii legii o suspectau de proxenetism.
Dupa ce au obtinut autorizatii de perchezitie de la procuror, in noaptea de 15/16 decembrie 2006, politistii de la SCCOT si cei de la IPJ Braila au interceptat autoturismul suspectilor in timp ce tranzita orasul Ianca. La o prima cercetare (sumara) a autoturismului si a celor doi indivizi, oamenii legii nu au descoperit droguri. In schimb, dupa ce masina a fost dusa la sediul IPJ si s-a efectuat perchezitie "ca la carte", rezultatele investigatiilor au inceput sa apara. Astfel, in spatiul de sub maneta schimbatorului de viteze si sub scaunul soferului, politistii au gasit nu mai putin de 6 pachete invelite in folie de aluminiu continind o substanta solida brun-oliv, in greutate totala de 56,74 grame, substanta identificata ulterior ca fiind "rezina de canabis" (conform Legii 143/2000, drog de risc). De asemenea, au fost descoperite 3 bile (doze) invelite in folie de plastic alba, in greutate de 1,75 grame, stabilindu-se ca e vorba de cocaina, drog de mare risc, spun anchetatorii.
Luati la intrebari de oamenii DIICOT, Margareta Bunea si Ferdinand Iancu au declarat ca drogurile fusesera procurate de Marian Neculai, care le-a solicitat sa le introduca in Romania. Imediat ce ajungeau in municipiul Braila, cei doi urmau sa fie contactati de traficantul de droguri. Neculai trebuia sa le indice suspectilor persoana careia sa-i fie predate canabisul si cocaina. Pe 17 decembrie, Bunea si Iancu au fost arestati preventiv, printr-un mandat emis de judecatorii Tribunalului Braila. Procurorii au extins ulterior cercetarile pentru identificarea tuturor membrilor retelei de traficanti de droguri de mare risc.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii