Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vint puternic si ploi abundente

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, duminica dimineata, o atentionare meteorologica - Cod galben catre prefecturile a 30 de judete si Bucuresti.
Astfel, au fost avertizate prefecturile judetelor Arges, Bacau, Brasov, Braila, Botosani, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Constanta, Covasna, Dimbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iasi, Ilfov, Ialomita, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vilcea, Vaslui, Vrancea si municipiul Bucuresti.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a informat ca fenomenele vizate sint precipitatii insemnate cantitativ si intensificari de vint, in intervalul 22 octombrie, ora 12.00 - 24 octombrie, ora 21.00.
Potrivit ANM, in acest interval va ploua pe arii extinse in majoritatea regiunilor, ploile vor avea si caracter de aversa si pot fi insotite de descarcari electrice. In sudul si estul tarii, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si Orientali, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp in 24 de ore.
Vintul va prezenta intensificari in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, indeosebi in cursul zilei de luni, cind va atinge si izolat va depasi viteze de 70-80 km/h.
La munte, la peste 1.800 de metri altitudine, precipitatiile vor mai fi si sub forma de lapovita si ninsoare.
Categorie articol: 

Comentarii