Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Vinovaţii morali îşi văd nestingheriţi de treabă"

Într-o însemnare pe blogul personal, deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa scrie că, în tot acest timp, vinovaţii morali au rămas nepedepsiţi, "tăind în continuare din bugetul sănătăţii noastre".
"Acum un an, salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi al Maternităţii «Panait Sârbu» din Bucureşti a luat foc în urma unui scurtcircuit (...)
A trecut, aşadar, un an de la una dintre cele mai mari tragedii petrecute în România. S-a schimbat ceva? Procesul celor găsiţi vinovaţi de autorităţi merge din amânare în amânare. Ministrul Sănătăţii de la acea vreme şi-a dat demisia, dar nu ca urmare a tragediei. Vinovaţii morali îşi văd nestingheriţi de treabă, tăind în continuare din bugetul sănătăţii noastre. Şi ne mai întrebăm de ce a murit speranţa în România...", se arată în textul liberalei.
Precizăm că procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată, în luna decembrie 2010, pe asistenta Florentina Daniela Cârstea şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu" (a.k.a Maternitatea Giuleşti), pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, precum şi pe managerul unităţii Bogdan Marinescu, şeful serviciului tehnic Vasile Dima, medicul Adrian Ioan Toma şi pe electricianul Gigel Oprea, acuzaţi de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Reamintim că, la acea dată, la câteva zile după consumarea tragediei, Diana Tuşa şi Eugen Nicolăescu au demarat procedurile pentru înfiinţarea urgentă a unei comisii parlamentare de anchetă, care urma să fie însărcinată cu stabilirea cauzelor şi a răspunzătorilor incendiului izbucnit la Maternitatea Giuleşti.
Categorie articol: 

Comentarii