Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vino pe scena! E Teatru Forum!

In perioada 22-24 septembrie, la Busteni, a fost organizat de catre Fundatia Parteneri pentru Dezvoltarea Locala (F.P.D.L.) si Asociatia A.R.T. Fusion, cu sprijinul finaciar al Comisiei Europene, prin Programul Tineret in Actiune, un atelier cu tema "Teatru Forum - instrument cultural de interventie sociala."
Tineri cu virste cuprinse intre 16 si 30 de ani, provenind din 15 judete ale tarii, au invatat cum pot folosi aceasta metoda de lucru pentru schimbarea comunitara.
Teatrul Forum este o forma de teatru interactiv, ce porneste de la o situatie de discriminare, oferindu-i spectatorului ocazia de a schimba idei si opinii; acesta poate opri desfasurarea piesei in orice moment, propunind solutii de rezolvare, pe care apoi este invitat sa le joace chiar el pe scena.
Prin asemenea forme de manifestare artistica, teatrul vine printre oameni, se amesteca in viata lor si creeaza un produs fara final determinat. O frintura rupta din realitate este adusa pe scena pentru a fi privita, incercata, transformata tocmai de oamenii ce o traiesc, publicul.
Asadar, Teatrul Forum se dovedeste a fi o buna repetitie pentru realitatea fiecaruia!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii