Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vine vremea decontului pentru PSD

Iniţiativa „#şîeu” a omului de afaceri Ştefan Mandachi, prin care atrage atenţia în privinţa lipsei autostrăzilor în România, a devenit un fenomen. Şi asta în doar două săptămâni. Azi, 15 martie, la ora 15.00, sute de mii de români vor protesta, într-un fel sau altul, timp de 15 minute, faţă de dezinteresul guvernanţilor în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii româneşti. „Dezinteres” este puţin spus. De fapt, este o adevărată bătaie de joc. Iar românii au început să înţeleagă cu adevărat asta, de aceea şi succesul uriaş - şi nebănuit nici măcar de iniţiator - de care se bucură această originală campanie.

Această mişcare pur cetăţenească, îndreptată împotriva actualei puteri politice, s-ar putea să reprezinte pentru guvernarea PSD-ALDE-UDMR o lovitură mult mai puternic resimţită decât protestele declanşate de legile pentru controlul Justiţiei şi protejarea infractorilor de tot felul. Această inedită formă de protest s-ar putea să-i doară mai tare pe alde PSDragnea şi compania. Pentru că, de fapt, pentru guvernarea PSD-ALDE-UDMR se cam apropie vremea decontului. Unde sunt sutele alea de kilometri de autostradă promise în campanie şi în mult-promovatul Program de guvernare? Unde sunt alea 9 spitale regionale? Unde sunt căile ferate, şoselele, şcolile, grădiniţele şi creşele promise că vor fi gata până în 2020? Pentru că, iată, 2020 e aproape şi nimic din cele promise nu se întrevede. NIMIC!

Iar oamenii, spre groaza PSD şi a lui Dragnea, încep să realizeze asta. Şi încep să realizeze că au fost grav minţiţi, că aprozarele şi napolitanele româneşti sunt încercări disperate de deturnare a atenţiei şi vrăjeli ordinare ale unor guvernanţi mincinoşi şi incapabili în a dezvolta cu adevărat România. Şi cred că, spre groaza lor, guvernanţii încep şi ei să realizeze că nu mai merge cu vrăjeala asta şi că nici nu pot creşte numărul de kilometri de autostradă peste noapte, prin ordonanţă de urgenţă. Îi sperie, pentru că vine vremea decontului şi, de fapt, n-au nimic palpabil să arate românilor.

Iar lucrul cel mai bun pentru România, dar cel mai de groază pentru alde PSDragnea, este că românii chiar încep să înţeleagă că nici măcar majorările alea nejustificate de salarii şi pensii nu le salvează vieţile pe şoselele praf şi pulbere ale ţării, nu-i fac să ajungă mai repede din punctul A în punctul B şi nu le va aduce, de fapt, dezvoltarea aia firească şi sănătoasă de care ei şi ţara au nevoie. Încep să înţeleagă nu doar că România vrea autostrăzi, dar mai ales că România are disperată nevoie de ele.

P.S. Astăzi, 15 martie, ora 15.00, noi, jurnaliştii de la Obiectiv, vom fi în faţa redacţiei, pentru 15 minute. Vă aşteptăm alături de noi! 
Categorie articol: 

Comentarii