Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viktor Orban se comportă în România ca într-o colonie a Ungariei

"Premierul Ungariei Viktor Orban se comportă în România ca într-o colonie a Ungariei prin declaraţiile sale de la Tabăra de vară de la Băile Tuşnad prin care le dă directive politicienilor maghiari din România ce să facă pentru a obţine autonomia.
Şeful Guvernului de la Budapesta ameninţă că ar putea interveni în problema autonomiei ca şi cum România ar fi la dispoziţia sa, iar dacă s-ar decide să apese pe buton, puterea de la Bucureşti ar îndeplini imediat comandamentele sale. Aceste declaraţii făcute de premierul ţării vecine la un eveniment public din România reprezintă un act nemaivăzut de încălcare a suveranităţii ţării noastre, dar a trecut netaxat", spune Diaconu, într-un comunicat remis NewsIn.
Potrivit şefului PC sector 2, deşi "taberele de vară organizate de UDMR şi de alte organizaţii aşa zis civice maghiare pe bani dubioşi au devenit adevărate tribune pentru lupta împotriva integrităţii teritoriale româneşti" autorităţile române stau pasive şi permit oficialilor din Ungaria, dar şi liderilor politici maghiari din România, "să îşi bată joc de Constituţia României şi să emită public pretenţii la teritoriul naţional".
"România nu are voie să mai tolereze asemenea atacuri directe la suveranitatea şi la integritatea sa ca stat şi ca naţiune. Orice autoritate română care închide ochii la atacurile extremiştilor maghiari, fie că se găsesc la butoane în Ungaria sau doar supuşi ordinelor Budapestei în România, se face vinovată de trădare naţională şi de complicitate la planul mârşav de a distruge graniţele ţării", avertizează Diaconu.
Premierul ungar Viktor Orban a declarat sâmbătă la Băile Tuşnad că 'în privinţa reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste". "Poate va veni acel moment. Deocamdată trebuie să spun că comunitatea maghiară trebuie să adopte o poziţie comună şi să comunice asta Guvernului de la Bucureşti.
Categorie articol: 

Comentarii