Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viktor Iuscenko ar putea dizolva Parlamentul ucrainean

Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, ar putea dizolva Parlamentul luni si convoca alegeri anticipate, dupa ce alianta prooccidentala nu a reusit sa formeze o noua coalitie, a declarat un membru al partidului premierului, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.
Alianta prooccidentala s-a destramat in septembrie dupa ce parlamentarii din opozitia prorusa, Partidul Regiunilor si Partidul Comunist, sustinuti de Blocul Iulia Timosenko, au votat in favoarea diminuarii prerogativelor prezidentiale si simplificarii procedurilor de demitere a presedintelui.
"Simbata sau duminica presedintele s-ar putea adresa poporului ucrainean, iar luni, ar putea emite un decret prin care sa convoace alegeri anticipate la 7 decembrie", a declarat vicepresedintele Blocului Iulia Timosenko, Andrei Kozjemiakin.
Conform Constitutiei taii, presedintele poate dizolva Parlamentul si convoca alegeri anticipate daca nu se formeaza o coalitie in termen de 30 de zile. Fostul stat sovietic se confrunta cu instabilitate politica incepind din 2004. Ultimele alegeri parlamentare au avut loc in Ucraina in septembrie 2007.
Presedintele Iuscenko a refuzat vineri sa acorde Blocului Litvin dreptul de a face parte din coalitia democrata.
La rindul sau, premierul Iulia Timosenko a declarat ca regreta decizia presedintelui, dar spera ca blocul sa se alature din nou coalitiei, pe viitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii