Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viktor Iuscenko acuza Rusia ca a contribuit la declansarea crizei politice din Ucraina

Presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, a acuzat Rusia ca a contribuit la alimentarea crizei politice din tara sa, subliniind ca premierul Iulia Timosenko a discutat cu "forte din strainatate", relateaza "Financial Times", in editia electronica.
Intrebat daca are dovezi care sa-i sustina afirmatiile, Iuscenko a declarat intr-un interviu ca Timosenko a avut o serie de discutii cu "forte din strainatate". "Nu este un produs pur ucrainean", a spus el, facind referire la destramarea coalitiei. Iuscenko a asigurat insa ca Ucraina va ramine fidela politicii prooccidentale si va depasi cea de-a treia criza politica de la Revolutia Portocalie din 2004.
Inainte ca Dick Cheney sa ajunga la Kiev pentru a asigura Georgia, Azerbaidjanul si Ucraina de sprijinul Statelor Unite, dupa conflictul dintre Rusia si Georgia, Iuscenko a declarat ca ar putea exista doar aminari minime in privinta obiectivelor de politica externa ale Ucrainei. Iuscenko a mai spus ca va fi gasita o solutie democratica intre partidele rivale. "Este o lupta politica pentru putere. Este un test. Vom iesi mai puternici. Nu vor exista tancuri care sa intervina", a mai spus el.
Cea mai recenta criza politica din Ucraina a intervenit miercuri cind partidul premierului Iulia Timosenko s-a aliat cu partidul comunist si cu formatiunea fostului premier Victor Ianukovici, in incercarea de a reduce prerogativele presedintelui. Iuscenko este de parere ca Timosenko incearca sa monopolizeze puterea si cauta sprijin din partea Moscovei pentru ambitiile sale prezidentiale. La rindul sau, Timosenko a respins aceste acuzatii si l-a acuzat presedinte de sabotarea Guvernului sau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii