Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viitorul Ianca s-a calificat în faza a doua naţională a Cupei României

• după victoria cu 5-0, în faţa echipei Sportul Chiscani • la 0-0, în minutul 36, Chihaia a ratat o dublă ocazie de a marca

 

Disputată pe stadionul Ştefan Vrăbioru, partida din Cupa României la fotbal dintre Viitorul Ianca şi Sportul Chiscani s-a încheiat cu victoria la scor, 5-0, a formaţiei din Ianca. Meciul a avut o primă repriză echilibrată şi o a doua controlată cap coadă de formaţia gazdă.

Viitorul Ianca a creat prima acţiune periculoasă în minutul 4 însă, la centrarea lui Necoară, portarul Sportului a respins mingea până la Coteţ care, de la 7 metri a şutat pe spaţiul porţii dar Constandache a fost la post. Replica oaspeţilor a venit în minutul 10, când echipa din Chiscani a iniţiat un contraatac, Pană a centrat în faţa porţii dar colegii lui din atac nu au reuşit să ajungă la minge. Viitorul a beneficiat de o lovitură liberă în minutul 14, Dima a şutat la poartă dar mingea deviată de zid a fost reţinută de Constandache. Jocul a fost în continuare echilibrat, iar în minutul 28, tot după un contraatac al oaspeţilor, Mitrea a ieşit mult din poartă şi a degajat mingea urmărită de Alin Radu.

Momentul psihologic al partidei s-a derulat în minutul 36, când Sportul Chiscani, prin Chihaia, a ratat o dublă şansă de gol. Nu a fost 1-0 pentru Sportul ci pentru Viitorul, pentru că echipa gazdă a declaşat imediat o acţiune de atac, Colniceanu (min. 37) a centrat de pe dreapta, iar Marius Dima, a înscris ca la antrenament. După doar două minut,e Ndigwe a dublat avantajul gazdelor, min. 39: 2-0 pentru Viitorul Ianca.

Repriza a doua nu a avut istoric. Viitorul Ianca a înscris cel de-al treilea gol în minutul 56 prin Dima, apoi au urmat două ratări monumentale ale lui Mucuţă. Atacantul gazdelor nu s-a descurcat în două situaţii în care, în faţă, l-a avut doar pe Constandache.

Viitorul Ianca a continuat să atace şi în minutul 77 a marcat cel de-al patrulea gol, Crăciun a centrat de pe dreapta iar Ionuţ Matei a trimis mingea sub transversală. Aceeaşi fază, cu aceeaşi jucători în prim plan, s-a derulat şi în minutul 82, iar Matei a stabilit scorul final, 5-0, pentru Viitorul Ianca. Servantul de la ultimele două goluri, Andrei Crăciun, putea să-şi treacă numele şi pe lista marcatorilor, însă mingea şutată de el a fost parată de Constandache.

Viitorul Ianca a câştigat cu 5-0 şi merge în faza a doua a fazei naţionale a Cupei României.

 

Viitorul Ianca: Mitrea - Colniceanu, Preda, Stănciulescu, Necoară (min. 82: Postolea) - Coteţ, Olenic (min. 68: A. Crăciun), Dima, Cazan - Ndigwe, Mucuţă (min. 64 Matei).

Sportul Chiscani: Constandache – L. Boariu, Dobrin, Pîrlog, Sima -  Pană (min. 42: M. Iordache), Giol (min. 42: Pârliţeanu), Chihaia, M. Enache - A. Radu, Barbu (min. 60: L. Chiriac).
Categorie articol: 

Comentarii