Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viitorul Ianca a cucerit şi în acest an Cupa Moş Crăciun - Carrefour la fotbal în sală

• echipa din Ianca a învins-o cu 4-1 în finala mare pe Pretenaşii • Dinamo a câştigat finala mică • FC “ME” Luceafărul a fost revelaţia ediţiei a IV-a iar cel care a coordonat-o, Gheorghe Cocianu, a fost declarat antrenorul turneului • organizatorii au acordat şi premii speciale • turneul organizat de AJF Brăila prin Comisia de fotbal în sală a fost unul caritabil, cu prilejul căruia brăilenii au donat 6585 lei pentru Ana Maria Ciutacu şi Laurenţiu Prozan, bani care au fost înmânaţi reprezentanţilor celor doi tineri de către Laurenţiu Vărgatu, preşedinele AJF Brăila

 

Ediţia a IV-a a Cupei Moş Crăciun - Carrefour la fotbal în sală a fost una reuşită din toate punctele de vedere. Au fost meciuri spectaculoase în grupe dar mai ales în semifinale şi finale, iar primele trei locuri au fost obţinute de cele mai valoroase formaţii, Viitorul Ianca, Pretenaşii, Dinamo. Premii speciale au primit Gheorghe Cocianu, declarat antrenorul competiţiei, cel care a făcut din FC “ME” Luceafărul revelaţia competiţiei, Andrei Crăciun şi Octavian Cireş de la Viitorul Ianca au fost declaraţi golgeterul respectiv cel mai tehnic jucător, Andrei Ureche de la Pretenaşii a fost desemnat portarul turneului. Penitenciare, la care au evoluat Gabriel Preda şi Marius Coman, a primit trofeul fair-play.

Organizarea de care s-au ocupat conducătorii Comisiei de fotbal în sală, Adrian Manole şi Bogdan Draghia a fost ireproşabilă. Turneul de fotbal a avut şi un scop umanitar, iar publicul spectator a donat suma de 6585 lei, banii fiind împărţiţi în mod egal celor doi tineri brăileni, Ana Maria Ciutacu şi Laurenţiu Prozan, bani  necesari investigaţiilor şi tratamentului de care aceştia au nevoie. Au donat câte 50 de lei toţi arbitrii care au oficiat la acest turneu.

Finala mare a ediţiei a IV-a a Cupei Moş Crăciun - Carrefour la fotbal în sală s-a disputat între cele mai bune echipe participante la acest turneu, Viitorul Ianca şi Pretenaşii. Iar meciul s-a ridicat la nivelul unuia din prima Ligă la fotbal în sală. Prima ocazie a partidei a fost irosită de Marius Dima de la Viitorul, care a trimis mingea în bară în minutul 2, a urmat replica adversarei, Vasile Gheorghe a şutat înşelător, dar Jalbă a evitat golul. În continuare s-a jucat pe contre iar golul a venit abia în minutul 19 când Vasile Ghorghe i-a pasat în faţa porţii lui Liviu Boariu iar acesta a şutat sub transversală, astfel că la pauză Pretenaşii conducea cu 1-0. În primele cinci minute ale reprizei a doua Viitorul Ianca a întors rezultatul în favoarea sa. Cosmin Necoară a egalat în minutul 22 şi tot el a transformat impecabil o lovitură liberă şi a adus-o pe Viitorul în avantaj. În minutul 24 a marcat şi Andrei Crăciun iar formaţia din Ianca conducea cu 3-1. Ionuţ Matei şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor iar Viitorul Ianca a câştigat cu 4-1 şi a cucerit trofeul pus în joc de organizatori.

În primul meci al serii, cel pentru locurile 3-4 s-au întâlnit Dinamo şi FC “ME” Luceafărul. Partida a început cu două goluri, câte unul de fiecare parte, marcate de Costel Mocanu pentru Dinamo şi Costin Ciucureanu, pentru FC “ME” Luceafărul. Vali Dumitrana şi din nou Mocanu au marcat şi la pauză Dinamo conducea cu 3-1. Repriza a doua a fost la fel de disputată, Dinamo a mai înscris de două ori prin Mocanu şi Dumitrana şi s-a impus cu 5-3, golurile formaţiei FC “ME” Luceafărul fiind semnate de Constantin Spînache.

Între cele două finale a avut loc un meci demonstrativ între echipele de juniori de la Voinţa Surdila Greci şi Voinţa Racoviţa. La finalul acestui joc Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila şi Teodor Grozea, preşedintele Comisiei judeţene de arbitrii le-a oferit tuturor copiilor câte o sacoşă cu dulciuri. De asemenea Mario Chirpac de la Voinţa Surdila Găiseanca a primit diploma pentru cel mai bun jucător, iar Romeo Munteanu de la Voinţa Racoviţa a primit diploma pentru cel mai tehnic jucător.

La final a urmat festivitatea de premiere. Primele trei clasate au primit câte o cupă, o diplomă şi medalii, iar formaţiile clasate pe locurile 4-8 au fost recompensate câte o diplomă de participare şi o cupă.

“A fost un turneu foarte bine organizat şi la un nivel valoric înalt ceea ce a generat jocuri deosebite, multe dintre ele spectaculoase. Au venit jucători valoroşi precum Vasile Gheorghe, Andrei Crăciun, Ureche, Cireş, Pungă, Ciucureanu şi lista ar putea continua. Merită apreciate eforturile depuse de conducătorii Comisiei de fotbal în sală, Manole şi Draghia. Avem o satisfacţie deosebită că s-a strâns o sumă destul de mare de bani pentru cei doi tineri şi le mulţumesc tuturor celor care au donat pentru Ana Maria Ciutacu şi Laurenţiu Prozan”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii