Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viitorul Ianca a câştigat cu 2-1, în prelungiri, derby-ul cu Dacia Unirea

• golul victoriei a fost înscris, direct din corner, de Georgel Pungă în minutul 93 • Shedrack a fost eliminat în minutul 84 după ce a primit al doliea cartonş galben • un rezultat de egalitate ar fi fost însă echitabil

 

Primul derby al Seriei a II-a a Ligii a III-a, Dacia Unirea - Viitorul Ianca, s-a încheiat cu victoria la limită, 2-1, a echipei vizitatoare, golul victoriei fiind marcat, direct din corner, de Georgel Pungă în cel de-al treilea minut de prelungire al reprizei secunde.

Jocul, pe ansamblu, a fost unul echilibrat, un scor de egalitate fiind considerat echitabil de ambele combatante, dar şi de oamenii de fotbal prezenţi la Însurăţei. Dacia Unirea a terminat jocul în inferioritate numerică, Shedrack fiind eliminat în minutul 84, după ce a primit cel de-al doliea cartonş galben.

Prima repriză a fost controlată de echipa pregătită de Florentin Petre. O repriză în care Dacia Unirea a irosit două mari ocazii de gol. În minutul 15, Patrick Petre a şutat puternic la colţul scurt dar Mitrea a reuşit să scoată mingea în corner. După o combinaţie rapidă între Petre şi Vîlceanu, mingea a ajuns la Zamfir (min. 25) care a şutat din colţul careului de 6 metri dar Mitrea avut din nou un reflex de mare portar şi a evitat golul. A mai fost un şut al lui Shedrack, apoi a urmat o execuţie foarte bună a lui Ioniţă, dar şi un picior salvator al lui Dima şi prima repriză s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Bogdan Dumitru (min. 50) şi-a încercat şansa de la distanţă dar Stanciu a fost la post. Treptat, Viitorul Ianca a combinat mai mult în jumătatea adeversă şi în minutul 61 a deschis scorul prin Alin Radu, după o centrare, din lovitură liberă, a lui Dima. Dacia Unirea a restabilit însă repede egalitatea. În minutul 66 după o acţiune personală, Cocârlă, i-a pasat lui Petre care a şutat la poartă, Mitrea a respins mingea în faţă iar Vali Robu a îndeplinit o simplă formalitate, pentru a restabili egalitatea, 1-1. Dacia Unirea a forţat marcarea celui de-al doliea gol dar Cocârlă (min. 70), Petre (min. 72) sau Shedrack (min. 76) nu au reuşit să încadreze mingea pe spaţiul porţii.

Inspirat, antrenorul Laurenţiu Ivan l-a trimis în teren, în minutul 90, pe Georgel Pungă şi după numai trei minute, acesta a marcat direct din corner şi a parafat victoria echipei sale, Viitorul Ianca, cu 2-1.

Dacia Unirea: Stanciu – Poştoarcă, Shedrack, Paliu, Păvălache – V. Robu, Apostolache (min. 61: Cocîrlă), N. Ioniţă, Vîlceanu - Zamfir (min. 61: Batchabi), P. Petre.

Viitorul Ianca: Mitrea - Coteţ, Preda, Stănciulescu, B. Dumitru – P. Ioan (min. 83: Irimia), M. Dima, Buzatu, A. Radu (min. 90: Pungă) -  Chivu (min. 65: A. Ion), Cristea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii