Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viitorul dirt track-ului este incert

Conform calendarului competitional pe 2008, la sfirsitul acestei luni si in septembrie, pista stadionului Municipal ar fi trebuit sa gazduiasca patru competitii.
Astfel, pe 30-31 august si 6-7 septembrie, la Braila sint programate etape din Campionatul National de dirt track, pe data de 20 septembrie ar fi trebuit sa se defasoare cea de-a treia etapa a Campionatului European, iar a doua zi Cupa MACEC si memorialele Eugen Botezatu si Gheorghe Voiculescu, numai ca pista Municipalului, singura din tara omologata de catre federatia internationala de specialitate, nu mai este practicabila.
Pentru ca nu au avut unde sa se antreneze, componentii lotului national de dirt-track nu s-au prezentat la etapa de Cupa MACEC din Ungaria, care urma sa se deruleze in aceasta saptamina.
Dupa opinia directoarei CSM-ului, Tinca Amza, nu se intrevede o ameliorare a situatiei.
"Avem multe probleme. Sportivii nostri nu au unde sa ne antreneze, de aceea au facut un memoriu la forul internatinal, pentru ca etapa din Ungaria se amine insa ceea ce este cel mai grav este faptul ca nu mai putem organiza competitiile internationale. Ar fi trebuit sa anuntam cu doua luni inainte echipele participante de faptul ca noi nu mai putem organiza aceste concursuri", a declarat Tinca Amza.
Sursa citata a explicat si de ce nu se mai poate concura la Braila: "Pista este inchisa pentru dirt-track. Ni s-a spus ca s-au efectuat lucrari pentru descoperirea unei guri de canal, s-a excavat pina la stratul de caramida, dar s-a distrus si instalatia electrica. Chiar si in cazul in care ni se va permite accesul pe pista va fi nevoie de remedierea instalatiilor electrice si este o treaba costisitoare, pe care noi nu am prevazut-o in buget. Si chiar daca reusim sa facem toate aceste remedieri va trebui din nou chemata comisia internationala pentru omologarea pistei, numai asa vom putea continua calendarul competitional pe 2008".
Directoarea CSM-ului mai sustine ca desfiintarea sectiei dirt-track de la Braila si a singurei piste omologate din tara, cea a stadionului Municipal, pista confectionata inca din anul 1972, va conduce la sanctionarea Federatiei Romane de Motociclism.
"Daca se va desfiinta dirt-track-ul de la Braila, Federatia de Motocilclism va fi exclusa din competitiile internationale si la celelalte trei sectii. Eu m-as bucura foarte mult sa vad fotbalisti braileni cu medalii de aur la git, asa cum au fost reprezentantii sectiei noastre de dirt-track", a mai adaugat Tinca Amza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii