Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viitorii politisti braileni fac practica la posturile de politie din judet

Elevii Scolilor de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Cimpina si "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca, au inceput stagiul de practica la inspectoratele de politie judetene. Viitorii politisti braileni, respectiv 19 elevi din anul I de studiu si 13 din anul II, au fost deja repartizati la posturile de politie din judet, unde vor avea posibilitatea de a pune in practica cunostintele dobindite in scoala. Timp de o luna, elevii se vor implica direct in munca de politist, alaturi de profesionisti, ei desfasurind activitati de ordine si siguranta publica.
La nivelul intregii tari, peste 1900 de viitori politisti, actualmente elevi ai celor doua scoli de politie, se instruiesc in cadrul inspectoratelor de politie din judetele din care provin. Dupa absolvire, ei vor fi repartizati la posturile de politie, in functie de mediile obtinute. "Scopul efectuarii acestor stagii de practica il constituie implicarea directa a elevilor, alaturi de profesionisti, in activitatea efectiva, responsabila, precum si dobindirea de cunostinte si deprinderi specifice meseriei de politist pe care au ales-o. Elevii vor avea posibilitatea de a acumula cit mai multe cunostinte practice, vor putea aplica cunostintele teoretice acumulate in scoala, astfel incit la finalizarea anilor de studii vor fi pregatiti pentru a face fata exigentelor meseriei de politist", se precizeaza intr-un comunicat al Serviciului de Comunicare Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
In vara acestui an vor parasi bancile scolilor si vor intra in rindul agentilor de politie 853 de elevi, dintre care 700 de elevi (208 de fete) ai Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Cimpina si 153 de elevi (56 de fete) ai Scolii de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca. In anul 2010 se preconizeaza ca efectivele de agenti de politie vor fi mai multe cu peste 1.000 de cadre, prin absolvirea a 906 elevi (217 fete) ai Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Cimpina si 149 elevi ai Scolii de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca, actualmente aflati in anul I de studiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii