Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO Zeci de motociclişti au luat cu asalt un sat brăilean

• “invazia” a fost una cât se poate de paşnică, iar localnicii din comuna Vişani şi satul Câineni Băi s-au bucurat de evenimentul care i-a ajutat să mai iasă din banalul cotidian • parada motocicliştilor a fost organizată, ca de fiecare dată în ultimii patru ani, de proprietarii singurei pensiuni care mai funcţionează la ora actuală pe raza fostei Staţiuni Balneare Câineni Băi • “Vin motociclişti din toată ţara şi este un bun prilej de a duce vestea despre proprietăţile deosebite ale lacului sărat de aici”, spune Sever Dobrică, iniţiatorul evenimentului

 

De când s-a închis staţiunea balneară de pe malul lacului sărat, în satul Câineni Băi, din comuna Vişani, nu prea se mai întâmplă nimic notabil. Puţinii localnici care au mai rămas în această aşezare de la marginea judeţului Brăila îşi trec timpul, banal, cu muncile câmpului şi alte ocupaţii specifice vieţii la ţară. De patru ani încoace, însă, într-un sfârşit de săptămână din timpul verii, un zgomot asurzitor de motoare scoate satul din amorţire şi le oferă sătenilor prilejul să iasă pentru scurt timp din cotidian. Parada motocicliştilor este evenimentul responsabil de această situaţie inedită, iar totul se datorează soţilor Elena şi George Dobrică, şi mai ales fiului acestora, Sever, alias SGM. După cum v-am informat într-un articol publicat recent în cotidianul nostru, familia Dobrică deţine singura pensiune - bază de tratament care mai funcţionează la ora actuală pe malul lacului sărat Câineni Băi. În ceea ce priveşte capacitatea de cazare şi tratament, Pensiunea Perla Neagră nu se compară cu ceea ce era odată Staţiunea Balneară Câineni Băi, care a încetat să funcţioneze după o privatizare dubiosă făcută în anii '90. Familia Dobrică încearcă, însă, pe toate căile posibile, să reînvie faima lacului sărat de la Câineni, ale cărui proprietăţi terapeutice se bat de la egal la egal cu cele ale Lacului Sărat de lângă Brăila.

Parada motocicliştilor, organizată de Sever Dobrică, este una dintre modalităţile de promovare a micii baze de tratament care mai funcţionează în prezent la Câineni Băi, precum şi a lacului sărat şi a proprietăţilor deosebite ale acestuia.

“Eu sunt motociclist şi îmi invit prietenii, odată pe vară, la Câineni Băi, unde ne întâlnim ca să socializăm, organizăm concursuri haioase, facem foc de tabără seara şi mâncăm o ciorbă de pui specifică zonei. Ideea este ca motociclişti din toată ţara să vină aici şi să ducă vestea mai departe despre existenţa lacului sărat şi despre proprietăţile acestuia. Mulţi dintre participanţii la prima ediţie, din urmă cu patru ani, n-au mai lipsit în nicio vară. Vin aici să se distreze, să facă o baie în lac şi să se ungă cu nămol. În fiecare an, numărul participanţilor este tot mai mare. Anul acesta şi-au anunţat intenţia să vină cam 150 de motociclişti. Mulţi dintre aceştia n-au mai ajuns, însă, din cauza vremii ploioase. În zona lor de reşedinţă ploua şi n-au mai riscat să pornească la drum. Din fericire, la noi a fost vreme foarte frumoasă sâmbătă. Au participat în total cam 70 de motociclişti, veniţi din Brăila, Vrancea, Piteşti, Bârlad, Bucureşti, Buzău, Ilfov. Cu toţii au spus că s-au distrat pe cinste şi că vor veni cu siguranţă şi la anul”, ne-a spus Sever Dobrică.

Sâmbătă, 28 iulie, în perioada prânzului, cei 70 de motociclişti au mers în coloană prin comuna Vişani şi satul Câineni Băi, spre bucuria localnicilor, care au ieşit cu mic cu mare pe la porţi să vadă inedita paradă. Ajunşi în curtea pensiunii “Perla Neagră”, bike-rii au dat startul concursurilor. Una dintre probe a constat în parcurgerea a 50 de metri cu viteza cea mai mică, iar primii care au pus piciorul jos au pierdut. Cea mai haioasă probă a fost cea a cârnaţilor cu muştar prinşi pe o frânghie, care trebuia muşcaţi din mers de pasagerul de pe motocicletele intrate în concurs. Pasagerul sau - de cele mai multe ori - pasagera stătea în picioare pe scări şi încerca să prindă în gură cârnatul, însă aproape inevitabil nu reuşea decât să se mânjească din plin cu muştar, spre hazul asistenţei.

Ciorba de pui gătită într-un ceaun imens şi focul de tabără au reprezentat punctul culminant al petrecerii, care s-a prelungit până târziu în noapte.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii