Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Violatorul fetiţei de 12 ani din Lacu Dulce a fost arestat

un bărbat din cartierul Lacu Dulce a trecut prin momente de groază, în week-end, după ce fiica sa de numai 12 ani a dispărut din faţa casei • ea a fost luată de un fost amic al bărbatului, Leonard Iordache, de 39 de ani, care apoi a violat-o pe cea mică • tatăl a cerut ajutorul pe reţelele de socializare şi la Poliţie, unde a sunat şi a sesizat dispariţia, apoi violul • fata a dispărut sâmbătă, când Leonard a venit la locuinţa tatălui în vizită şi a plecat apoi în grabă, cu tot cu cea mică • duminică, copila a venit acasă cu urme de sânge pe haine şi i-a spus tatălui că a fost violată • ieri, bărbatul acuzat de viol a fost arestat

 

Coşmarul unui tată. În acest week-end, tatăl unei fetiţe de numai 12 ani care locuieşte în cartier Lacu Dulce a cerut cu disperare ajutorul poliţiştilor, prin numărul de urgenţă 112, dar şi pe reţelele de socializare, pentru a-şi găsi copila. Aceasta dispăruse, în mod misterios din faţa casei, chiar după vizita unui bărbat, fost amic al reclamantului. Din nefericire, după ce a lipsit o zi de acasă, fata s-a întors în stare de şoc şi i-a spus tatălui său că a fost violată.

Suspectul de viol era Leonard Iordache, de 39 de ani, despre care vecinii tatălui au spus că îl văzuseră împreună cu cea mică. Poze cu bărbatul în cauză, însoţite de un mesaj prin care se cerea ajutorul, au fost postate pe facebook. Luni, în jurul prânzului, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului, care au efectuat ancheta în acest caz, au reuşit să îl prindă pe violator. Acesta se afla în cartier Hipodrom, în zona fostei discoteci “Millenium”, la un bar. Faţă de bărbatul acuzat de viol, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pe ordonanţă, pentru 24 de ore. Ieri, inculpatul Leonard Iordache a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, iar procurorul l-a prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestrare preventivă. Magistraţii Tribunalului Brăila au emis pe numele acestuia mandat de arestare pentru 30 de zile, el fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Când a fost scos de la Parchet, cu cătuşele la mâini, şi urcat în duba poliţiştilor, inculpatul nu a făcut vreun comentariu cu privire la acuzaţiile care i se aduc, ci a tăcut mâlc. El a fost întrebat de un jurnalist ce a avut cu fata şi dacă recunoaşte fapta, dar răspunsul nu a venit.

Aşa cum v-am informat în ediţia online, în week-end, un mesaj transmis de o persoană pe facebook a atras atenţia oamenilor. “(...) Nectaria are vârsta de 12 ani şi locuieşte împreună cu tatăl ei, în cartierul Lacu Dulce. A fost dată dispărută pe data de 20 octombrie, in jurul orei 14.00. Vecinii susţin că Nectaria a fost văzută în compania unei persoane, aceasta fiind un vechi prieten al tatălui ei. Bărbatul fost prieten al tatălui, pe numele lui Leonard Iordache, a fost văzut în preajma fetiţei. Rog cine are informaţii sau cine a văzut-o pe fetiţă să apeleze serviciul de poliţie. Tatăl e disperat să îşi găsească fetiţa”, a fost mesajul postat pe reţeaua de socializare, cu pozele celui acuzat.

Reclamaţiile au ajuns şi la Poliţie. După cum ni s-a comunicat de la IPJ Brăila, sâmbătă, 20 octombrie, la ora 16.00, un bărbat de 43 de ani a sesizat dispariţia fiicei de 12 ani. El a spus că a fost vizitat de un alt bărbat, fost amic. Acesta nu a stat decât 5 minute şi a plecat apoi în grabă, însă la plecare l-a urmat şi fata de 12 ani aflată în faţa porţii. Tatăl a sesizat imediat dispariţia.

Duminică, tatăl fetei avea să afle coşmarul prin care trecuse fiica sa, chiar de la micuţă. El a sunat din nou la 112, la ora 7.00, şi a anunţat că fiica sa a fost violată. Tatăl a spus că fiica a venit acasă, în stare de şoc şi cu hainele murdare de sânge. Copila i-a povestit tatălui ce a păţit.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au dat imediat startul cercetărilor, sub coordonarea procurorului, pentru a da de urma violatorului. Copila abuzată a ajuns la spital pentru investigaţii medicale, ea rămânând internată.

Faţă de suspect s-a întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate şi viol. Nu a durat prea mult şi individul a fost prins.

Potrivit unor surse, în acest caz ar putea fi vorba despre o răzbunare din partea fostului amic al tatălui fetiţei.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii