Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE VIDEO/ Dosar penal pentru purtare abuzivă. Un taximetrist acuză: ”Am fost agresat, amendat și încătușat, doar pentru că am cerut unui polițist să se prezinte”

* Ionuț Eparu, taximetrist la Piaţa Mare ne-a sesizat faptul că, azi-noapte, un echipaj de poliţie a venit în control şi le-a cerut celor din zonă să se legitimeze * el a scos actul de identitate, însă i-a cerut şi poliţistului să se prezinte * acesta i-a pus mâna la gât şi l-a agresat

 

 

ȘTIRE ACTUALIZATĂ  Polițiștii din cadrul Compartimentului Control Intern s-au sesizat din oficiu cu privire la incidentul de noaptea trecută și au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, deocamdată in rem, pentru faptă. Cercetările continuă.

ȘTIRE INIȚIALĂ Taximetrist în zona Piaţa Mare, Ionuț Eparu (foto stânga) susţine că a fost agresat, azi-noapte, chiar de un poliţist venit în control. Bărbatul ne-a povestit că împreună cu alți doi colegi se aflau aseară în stație, într-una dintre mașini, și discutau în așteptarea clienților, când echipajul de poliţie a venit la ei și le-a cerut să se legitimeze, ceea ce bărbații au şi făcut. Taximetristul Eparu i-a cerut însă şi el omului legii să se legitimeze, pentru că aşa i s-a părut normal și așa se întâmplă în orice țară civilizată – omul legii se prezintă înainte de a începe acțiunea de control. Polițistul în cauză ar fi refuzat însă, ba chiar s-a enervat când Eparu a insistat să-și spună numele. Când a văzut că lucrurile degenerează, Eparu a deschis telefonul și l-a avertizat că înregistrează. După un schimb de replici, polițistul i-a pus mâna în gât, trântindu-l la pământ. A chemat apoi ajutoare, încă trei echipaje, din punctul de vedere al celor trei taximetriști întregul incident fiind mult exagerat și cauzat doar de orgoliu și încăpățânare.

Eparu nu înţelege comportamentul agresiv al poliţistului și de ce a fost amendat cu 500 lei, apoi dus încătușat la sediul Poliției, în condiţiile în care el nu a reacţionat în mod violent. Din punctul lui de vedere, susține că s-a comportat mai mult decât decent atunci când a spus: ”Domnule, eu îți dau buletinul, dar nu trebuie să știu și eu cui îl dau?”.

 

Revenim cu detalii.

 
Categorie articol: 

Comentarii