Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Tupeu de şmecheri! Cumpărau hering din piaţă şi îl vindeau la scurt timp, pe post de scrumbie

jandarmii au depistat doi bărbaţi care făceau comerţ cu peşte pe care îl achiziţionaseră de la un magazin, cu 6,90 lei/kg, vânzându-l apoi la preţul de 20 lei/kg şi spunând că este scrumbie • adevărul a ieşit la iveală, unul dintre comercianţi fiind prins anterior tot în timp ce vindea hering

 

Nu faci diferenţa între hering şi scrumbie, iei ţeapă! Doi comercianţi s-au apucat să scoată peşte la vânzare, din specia hering, numai că spuneau că este scrumbie. Jandarmii au intrat pe fir şi au scos adevărul la lumină.

În ziua de 21 martie, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila a depistat, în zona unui magazin situat pe Şoseaua Buzăului, doi bărbaţi care comercializau peşte fără a deţine acte legale. Aceştia ofereau spre vânzare peştele chiar din autoturismul proprietate personală. În urma verificărilor efectuate de jandarmi s-a constatat că numiţii Ş.G. şi B.G. comercializau, de fapt, peşte din specia hering ca fiind peşte din specia scrumbie. “Din bonul fiscal pe care jandarmii l-au găsit asupra celor doi, reieşea că heringul a fost achiziţionat de la o societate comercială, la preţul de 6,90 lei/kg., însă era revândut ca scrumbie la preţul de 20.00 lei/kg. La momentul depistării, jandarmii au mai găsit doar cantitatea de 26 kg hering şi un cântar electronic care era folosit pentru comercializarea peştelui”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Brăila.

Echipajul de jandarmi a identificat la faţa locului mai multe persoane înşelate prin această metodă care au mulţumit jandarmilor pentru stoparea activităţii ilegale. Unul dintre comercianţi, numitul B.G., nu era la prima abatere de acest fel, el fiind depistat de jandarmi şi în urmă cu câteva zile, atunci când i-au fost confiscate 59 kg. de hering, pentru aceeaşi ilegalitate.

Bărbaţii au fost conduşi la sediul Jandarmeriei Brăila unde le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte” conform art. 64 din OUG 23 /2008, şi “înşelăciune” conform art. 244 alin. 1 Cp.

Jandarmii brăileni s-au mai confruntat, recent, cu astfel de cazuri, în care hering-ul era vândut ca scrumbie.

 

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii