Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Tânăr drogat, pe Calea Călăraşilor

• un tânăr de 21 de ani, aflat sub influenţa etnobotanicelor, a fost la un pas de a fi călcat de maşinile care circulau pe Calea Călăraşilor • acesta se afla în alveola staţiei de autobuz şi, deşi erau oameni care aşteptau mijlocul de transport în comun, niciunul nu a schiţat vreun gest de a-l feri pe tânăr din faţa maşinilor • un trecător a sunat la 112, apoi a început să filmeze scena • doi bărbaţi l-au dus pe trotuar pe băiat, după ce au văzut că sunt filmaţi

 

Un tânăr aflat sub influenţa substanţelor interzise, se plimba necontenit pe Calea Călăraşilor, duminică, la ora prânzului. A ajuns la un moment dat, în alveola din staţia de autobuz de la Piaţa Concordiei, iar pe filmarea primită la redacţie se poate vedea cum alţi doi bărbaţi stau şi privesc nepăsători la tânărul care abia se ţinea pe picioare, fiind la un pas de a fi lovit de maşinile care circulau pe prima bandă a carosabilului. Ulterior, când bărbaţii au observat că sunt filmaţi, au mers la băiat şi l-au luat de pe şosea, salvându-l astfel de la un posibil accident. Nici cei care erau în staţia de autobuz nu au avut vreo reacţie, în afară de a-l privi pe tânăr şi mirându-se de comportamentul acestuia, după cum ne-a povestit o fată care a filmat scena.

„L-am văzut, iniţial, pe acel tânăr între blocurile de pe Calea Călăraşilor, l-am întrebat dacă îi este rău şi dacă vrea ajutor, însă nu mi-a răspuns. Stătea cu ochii închişi şi se mişca de pe un picior pe altul, ca şi când ar fi vrut să danseze. Am apelat 112, iar în timp ce vorbeam cu operatorul, tânărul a plecat spre şosea. M-am ţinut după el şi l-am văzut cum a traversat şoseaua, iar maşinile îl claxonau şi îl ocoleau. La acea oră, la 13.20, nu era trafic intens, fiind zi de weekend. Probabil ăsta a fost norocul tânărului. Apoi, s-a oprit în alveolă, la limita cu banda 1 a carosabilului şi continua să se mişte. Au trecut prin zonă şi două ambulanţe, care nu au oprit însă. Oamenii stăteau şi-l priveau, atât. După ce am închis apelul la 112, am început să filmez, iar abia atunci doi bărbaţi l-au luat şi l-au dus pe trotuar. În câteva minute, a trecut prin zonă o dubă a Poliţiei Locale, iar unul dintre bărbaţi a făcut semn şoferului să oprească. Poliţiştii locali s-au dus la tânăr şi au încercat să stea de vorbă cu el, dar nu cred că au reuşit”, ne-a povestit cea care a surprins întreaga scenă petrecută, duminică, în municipiu.

Băiatul, Alexandru N., are 21 de ani.

Poliţiştii locali au solicitat o ambulanţă, care l-a transportat ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila. „Tânărul de 21 ani a ajuns la UPU la ora 13.55, cu ingestie voluntară de etnobotanice şi a refuzat evaluarea medicală, după care a părăsit UPU”, ne-a declarat dr. Alina Neacşu, director medical al SJU Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii