Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Scene de coşmar la stâna din Batogu

un conflict spontan între ciobani a dus la un atac violent, victimă fiind un bărbat de 27 de ani, care a fost lovit de la spate • atacatorul este tot un localnic, de 54 de ani, care ar fi venit cu alte persoane şi a vrut să facă legea la stână • s-a dat alarma la numărul de urgenţă 112, iar poliţiştii derulează acum o anchetă, pentru infracţiunea de loviri sau alte violenţe

 

Şi ciobanii se mai bat câteodată, ba chiar cu săbii. Un tânăr de 27 de ani, din satul Batogu, comuna Cireşu, s-a ales cu urechea tăiată după ce a fost atacat de un consătean. Acesta a venit la stâna unde se afla victima şi a început să “facă legea”, cu sabia în mână. Plin de sânge după atacul violent, tânărul a cerut ajutor la 112, iar poliţiştii îl cercetează acum pe bătăuş pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

Potrivit poliţiştilor, în ziua de 23 aprilie, la ora 18.45, poliţiştii de la Secţia 3 Poliţie Rurală Făurei au fost sesizaţi tânărul de 27 de ani, prin numărul de urgenţă 112, despre agresiunea comisă asupra sa. El a spus că a fost lovit de un bărbat de 54 de ani, tot din sat Batogu, în timp ce se aflau amândoi la o stână de oi, din zona Bălţii Batogu.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 18.30, bărbatul de 27 de ani, aflat la stănă, a fost apostrofat, iar mai apoi atacat de bărbatul de 54 de ani. În timpul conflictului spontan, tânărul a fost lovit cu un “obiect tăietor-înţepător”. Din câte se pare, este vorba despre o sabie, după cum susţine chiar victima. După lovitura dată în zona capului, tânărul de 27 de ani a suferit leziuni la urechea stângă, el fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru infracţiunea de loviri sau alte violenţe, urmând să se stabilească dacă la atacul violent au mai luat parte şi alte persoane.

Oricum, după cum relatează victima, scandalul de la stână a fost provocat chiar de nişte veri de-ai săi, unul dintre aceştia lucrând anterior ca cioban acolo, după care a plecat. Mihai Răcătej, cel atacat cu sabia, a spus că la stână au venit mai multe persoane, declaraţiile fiind confirmate şi de tatăl său, tot cioban la aceeaşi stână. “Eu eram la muls oile, era ora 7.00 seara, ei au venit cu maşina şi ne-a luat cu sabia. M-a luat prin surprindere, mi-a tăiat urechea, am fugit. Am chemat şi poliţia dar nu s-a luat nicio măsură. Îi cunoşteam. Am avut un văr aici la stână, apoi el a plecat şi s-a întors acum, cu ceilalţi. Au venit să facă ei legea, aici la stână la noi. Oricum, cel care a dat cu sabia, Turcu Ghiţă, umblă mereu cu sabia prin sat, iar poliţiştii nu îi fac nimic. Acum au fost patru inşi. Eu am ajuns la spital, sunt cusut la ureche, la cap aici, mi-a dat medicul o reţetă. Oricum, ei (n.r. - atacatorii) au plecat la Constanţa. Eu am oprit mânerul de la sabie, poliţia nu l-a cerut. M-a pus să dau două semnături, nici nu mi-a spus pentru ce. Cel care avea sabia s-a dus cu maşina prin sat, apoi a venit aici la stână. A venit şi a dat direct, ne-a luat prin surprindere”, a povestit Mihai Răcătej, ciobanul tăiat.

În seara când a avut loc atacul cu sabia, la stână era şi tatăl celui lovit, tot cioban. Ion Răcătej a susţinut declaraţiile băiatului şi a spus că totul se trage de la vărul care a plecat de la stână. Bărbatul a povestit că, în momentul când a izbucnit altercaţia, el s-a ridicat de pe scaun şi a mers să îl salveze pe băiat. “Am mers acolo, că îl tăia cu sabia, îl omora dacă nu fugeam eu, erau toţi grămadă acolo, pe el. L-am scăpat pe băiat. Ei au fugit oricum, mi-au dat şi mie cu spray paralizant, m-au usturat ochii toată noaptea. Au dat şi drumul la oi, s-au dus în grâu, apoi au plecat. Aveam şi eu un om la muls, s-a speriat şi a plecat şi el. Am avut nepotul ăla cu oi, avea şi el vreo 24 de oi, dar a plecat de aici. Şi acum a venit aici la stână, împreună cu ceilalţi”, a povestit Ion Răcătej, ciobanul de 57 de ani.

Sunt acuzaţi că au pus toată răzbunarea la cale chiar doi veri ai victimei, Răcătej Iulian şi George, care ar fi fost prezenţi alături de individul care a lovit cu sabia. Deocamdată, poliţiştii nu au stabilit că aceştia ar fi vinovaţi în vreun fel, însă cercetările continuă.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii