Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Scandal în cartierul Obor, cu geamuri sparte şi maşină vandalizată

• un brăilean de 61 ani s-a ales cu geamurile apartamentului făcute ţăndări, dar şi cu bucăţi de BCA în casă, după ce mai mulţi indivizi l-au atacat în toiul nopţii de marţi spre miercuri • vecinii păgubitului susţin că acesta s-ar ocupa cu traficul de droguri şi de aici ar fi pornit conflictul violent • pe de altă parte, victima dezminte acuzaţiile • poliţiştii au deja un cerc de suspecţi

 

Scene de coşmar pentru locatarii blocului O5 din cartierul Obor, în noaptea de marţi spre miercuri. Mai mulţi indivizi puşi pe harţă au aruncat cu bucăţi de BCA în geamurile unui apartament de la parterul imobilului, dar şi în uşile de la intrarea în scară, pe fondul unor conflicte mai vechi cu proprietarul apartamentului. Acesta din urmă suţine că au fost cinci inşi care au încercat inclusiv să intre peste el în casă, lovind uşa metalică de la intrare cu ranga şi stropind-o cu alcool. Pe de altă parte, vecinii au altă variantă: victima ar vinde droguri, iar făptaşii ar fi fost, de fapt, nişte clienţi aflaţi în sevraj, furioşi că au rămas fără marfă. Aflarea adevărului a căzut în sarcina poliţiştilor brăileni.

O locatară a blocului O5 ne-a declarat că vecinul său s-ar ocupa cu vânzarea drogurilor, iar poliţia nu-i face nimic. “Drogurile care le vinde cel de la parter sunt de vină pentru ce s-a întâmplat. Pe la 3 noaptea a fost conflictul. Frecvent se întâmplă. Ăla care vinde (droguri - n.r.) e om de 50-60 ani. Celălalt e fecior-su. Amândoi se ocupă, cred, dar mai mult tat-su. Poliţia vine şi nu face nimic. Filmează şi pleacă. Maşina nu ştiu a cui este, dar sigur nu e a celui care vinde droguri, n-are ăsta maşină”, ne-a spus femeia. Un alt vecin de-al victimei susţine că ar fi al cincilea conflict de amploare în ultimii doi ani, mai exact de când bărbatul bănuit că face trafic de droguri s-a mutat în blocul respectiv.

Pe cealaltă parte, victima a dezminţit acuzele vecinilor, cum că ar vinde substanţe interzise, spunând că cei care i-au spart geamurile apartamentului sunt cinci persoane pe care le cunoaşte personal şi care l-au ameninţat, în trecut, că vor intra peste el în casă. “Bandiţii ăia care au spart geamurile au vrut să ne omoare. Au lăsat maşina aici. Cinci inşi au fost! Da, îi cunosc. Îi caută poliţia. Au boală pe mine. Am ajuns să ne omoare în casă, ne-au julit uşa, ne-au spart geamurile. Nu vrem să-i băgăm în seamă şi ei se răzbună. Vecinii spun că vând droguri, dar există poliţie pentru aşa ceva. A căutat poliţia, n-a găsit nimic la mine în casă. Am patru-cinci bucăţi de BCA-uri în casă, au aruncat cu apă peste pat, au dat cu ranga în uşă. 2 milioane (lei vechi -n .r.) am dat pe ea, am chitanţa. Au stropit uşa cu ţuică, cu vodcă. Ne-au zis să le dăm 500 (lei -n.r.), că ne omoară. M-au ameninţat că dacă se îmbată vin peste noi”, ne-a povestit bărbatul, în timp ce ne arăta urmele “războiului” de cartier, din locuinţa sa.

La câteva zeci de metri de blocul cu pricina, reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au găsit şi o maşină marca Volkswagen Golf, mânjită, probabil, cu vopsea. Victima susţine că autoturismul este chiar al autorilor atacului, pe care au abandonat-o în locul respectiv.

La poliţie, există un apel înregistrat la 112, în jurul orei 3.20, prin care victima, în vârstă de 61 ani, reclama faptul că i-au fost sparte geamurile. Agenţii ajunşi la faţa locului au întocmit dosar penal pentru distrugere şi au pornit pe urmele făptaşilor. La ora închiderii ediţiei de ieri, oamenii legii aveau deja un cerc de suspecţi. Rămâne în sarcina poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale - cei care se ocupă de anchetă - să afle dacă, într-adevăr, conflictul a pornit de la o reglare de conturi în urma traficului de droguri ori a fost vorba despre o răfuială pe fondul consumului excesiv de alcool.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii