Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Săndel Şerbu, omorât cu bestialitate în Londra de trei români: Filmul unei crime

• Poliţia Metropolitană a anunţat că ucigaşii brăileanului Săndel Şerbu au fost condamnaţi la închisoare şi a făcut publice detalii şocante din anchetă, inclusiv un material video • Şerbu a murit pe 12 noiembrie 2017, după ce a fost bătut cu brutalitate de alţi trei români, în orăşelul englez  Ilford • brăileanul intenţiona să intre într-un magazin pentru a-şi cumpăra ţigări, în momentul în care a fost atacat • o ambulanţă care trecea prin zonă i-a pus pe fugă pe agresori, după ce a activat semnalele luminoase şi acustice • brăileanul nu a murit pe loc, ci două ore mai târziu, într-un spital din estul Londrei • ulterior, poliţiştii i-au identificat pe ucigaşi, iar pe 15 februarie 2019 judecătorii i-au trimis în închisoare pentru mult timp de-acum încolo

 

După un an şi trei luni de la noaptea în care brăileanul Săndel Şerbu a fost omorât în bătaie, în Anglia, poliţia londoneză anunţă că autorii crimei, tot români, au fost condamnaţi la închisoare. Prin intermediul unui comunicat de presă, Metropolitan Police a făcut publice toate detaliile legate de noaptea în care brăileanul Şerbu a murit, inclusiv fotografii cu armele crimei, dar şi un material video în care se poate observa cum trei persoane snopesc în bătaie victima, fără pic de milă. De asemenea, oamenii legii din Anglia au ţinut să mulţumească cetăţenilor care au contribuit cu informaţii ce au dus la identificarea autorilor şi prinderea lor.

Săndel Şerbu, poreclit “Sorin Brăileanul”, a fost atacat cu brutalitate şi bătut până a murit, de către trei indivizi care s-au folosit de un foarfece de grădină şi de mânerul unui târnăcop, potrivit autorităţilor engleze. După ce s-au strâns suficiente indicii, cei trei criminali au fost identificaţi şi condamnaţi la închisoare. Doi dintre ei sunt fraţi: Răzvan Vlădescu, în vârstă de 27 de ani, şi Araman-Nardi Stoica, în vârstă de 25 de ani. Cel de-al treilea autor al crimei este Ionuţ Vasile, de 28 de ani. Vlădescu şi fratele său, Stoica, au fost condamnaţi, pe 15 februarie 2019, la închisoare pe viaţă, însă pot ieşi după 26 de ani, respectiv 23 de ani, dacă s-a realizat reabilitarea. Ionuţ Vasile a primit o pedeapsă de 12 ani pentru omor.

Vlădescu a fost condamnat la cel puţin 26 de ani pentru crimă şi 18 luni pentru posesie de armă ofensivă, în timp ce fratele său, Stoica, a primit o pedeapsă de cel puţin 23 de ani pentru crimă şi 18 luni de închisoare pentru posesie de armă ofensivă.

Poliţia londoneză a reconstituit ultimele clipe din viaţa brăileanului Săndel Şerbu. Potrivit comunicatului de presă, poliţiştii au fost anunţaţi, la data de 12 noiembrie 2017, în jurul orei 2.48, de către Serviciul de Ambulanţă din Londra despre o luptă în stradă, soldată cu rănirea unui om, petrecută pe drumul principal din orăşelul Ilford, aflat la periferia Londrei. Ofiţerii de poliţie au identificat victima ca fiind Săndel Şerbu, de cetăţenie română, în vârstă de 36 de ani, care se mutase recent în Marea Britanie. La momentul respectiv, Săndel încă trăia, dar suferise răni extrem de grave. Ambulanţa l-a transportat imediat la un spital din estul Londrei, unde a murit două ore mai târziu. Necropsia a arătat că rănile grave suferite în zona capului i-au fost fatale.

 

Un prieten a vrut să-l salveze pe Şerbu, însă a fost ameninţat cu moartea de către agresori

Cum s-au derulat evenimentele: Pe 11 noiembrie 2017, brăileanul se afla acasă la un prieten, pentru a socializa şi a juca jocuri video. În jurul orei 00.30, pe 12 noiembrie, Săndel a decis să meargă într-un club de noapte pe High Road din Ilford, iar cuplul cu care a jucat jocuri video l-a însoţit. Ajunşi în faţa clubului, cuplul a rămas în maşină, coborând doar Şerbu care a stat de vorbă cu un bărbat, apoi au mai venit încă doi, trei indivizi, însă discuţia a continuat normal, fără indicii că s-ar fi certat, potrivit poliţiei metropolitane. Ulterior, brăileanul şi cuplul care-l aştepta în maşină au decis să se întoarcă acasă, dar mai întâi au decis să oprească la o staţie peco din apropiere, pentru a cumpăra whisky, iar Săndel intenţiona să-şi reîncarce cartela telefonică. Apoi, au mers la un magazin pentru a cumpăra ţigări. Atunci s-au derulat ultimele clipe din viaţa brăileanului. După ce a coborât din maşină, un grup de bărbaţi înarmaţi cu un foarfece de grădină şi coada unui târnăcop s-au apropiat de el. Anchetatorii au stabilit că Săndel Şerbu fusese urmărit de trei maşini pe tot parcursul drumului.

Indivizii l-au atacat pe bărbat, lovindu-l cu forţă, în mod repetat, în zona capului cu armele menţionate anterior. La un moment dat, prietenul lui Săndel a ieşit din maşină, pentru a-l scoate din mâinile agresorilor, însă a fost şi el ameninţat: “Te voi ucide dacă te mişti. Stai deoparte!”, i-au strigat indivizii. Săndel a reuşit să fugă de atacatorii săi, însă nu după o foarte mare distanţă s-a prăbuşit la pământ, iar indivizii l-au snopit, din nou, în bătaie. Agresorii au fugit când prin zonă a trecut o ambulanţă, iar echipajul medical a văzut cum brăileanul era bătut. Au activat sirena şi luminile albastre, moment în care atacatorii s-au speriat, s-au urcat într-un BMW 4X4 negru şi s-au făcut nevăzuţi. Poliţiştii au stabilit că maşina aparţinea lui Ionuţ Vasile, unul dintre agresori. Paramedicii i-au acordat primul ajutor lui Săndel Şerbu şi l-au transportat la un spital din estul Londrei, unde a murit, în ciuda eforturilor depuse de doctori.

Detectivii de la departamentul Homicide (Omucideri,n.r.) and Major Crime Command din cadrul Metropolitan Police au început imediat să investigheze cazul, derulând o serie de anchete, cum ar fi analizarea vehiculelor care se aflau în zonă, inclusiv BMW-ul negru, activitatea criminalistică, urmărirea informaţiilor furnizate de cetăţeni, analizarea lucrurilor găsite la faţa locului, printre care şi telefonul agresorului Răzvan Vădescu. Armele crimei au fost găsite în apropierea locului unde s-a desfăşurat teribila scenă violentă.

 

La câteva zile după crimă, a apărut prima arestare

Pe 20 noiembrie 2017, poliţiştii au arestat primul suspect, pe Ionuţ Vasile, proprietarul BMW-ului negru, iar în urma unui apel prin intermediul presei, Răzvan Vlădescu s-a predat singur la poliţie pe 23 februarie 2018. Cel de-al treilea autor al crimei, Araman-Nardi Stoica, nu a vrut să se predea, ba chiar s-a sustras autorităţilor. Numai că poliţiştii aveau deja indicii că acesta s-ar ascunde la o adresă, în Oldham, destul de departe de Ilford. Detectivii de la Omucideri au pus în aplicare un mandat, iar pe 24 aprilie 2018 Stoica a fost arestat.

Cei trei agresori au motivat în faţa judecătorilor că atacul a fost, de fapt, o răzbunare pentru o luptă care a avut loc cu 2 luni înainte de crimă.

“Săndel intra într-un magazin, când a fost atacat de un grup de bărbaţi înarmaţi care l-au bătut brutal până la moarte. Săndel era lipsit de apărare şi nu avea cum să se protejeze. A reuşit să scape pentru moment, dar a căzut la pământ şi a fost atacat cu sălbăticie, încă o dată. Atacatorii lui l-au lăsat să moară în stradă, ei plecând cu uşurinţă de la locul crimei. Aceasta a fost o investigaţie complexă şi riguroasă. Aş dori să mulţumesc în special cetăţenilor care au venit la noi cu informaţii vitale despre incident, precum şi celor doi paramedici ai Serviciului de Ambulanţă din Londra care au intervenit cu curaj în încercarea de a opri atacul şi de a salva viaţa lui Săndel. Familia lui Săndel a fost devastată de moartea acestuia, dar sper că această condamnare le dă o mică măsură de împăcare”, a declarat detectivul şef, inspector Paul Considine.

Comunicatul de presă al poliţiei londoneze se încheie cu menţiunea că Florin Ivan, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit nevinovat pentru ucidere, iar Ionuţ Bogdan Cucu, de 25 de ani, a fost găsit nevinovat pentru omor, fără a da însă detalii cine sunt aceste persoane şi cum au ajuns numele lor în anchetă.

Reamintim că Săndel Şerbu, cunoscut ca Sorin Brăileanul, era născut în Brăila, însă se stabilise de câţiva ani în Galaţi, unde era căsătorit şi avea un copil în vârstă de 10 ani. Circulă zvonuri că el şi-ar fi schimbat domiciliul tocmai din cauza unor conflicte pe care le avea cu o serie de indivizi din lumea interlopă dim Brăila, care-i ceruseră taxe de protecţie. La momentul crimei, presa naţională a vorbit despre legături ale ucigaşilor cu clanul interlop Corduneanu din Iaşi.

Mai jos, puteţi urmări cum cei trei criminali îl bat cu sălbăticie pe brăileanul Săndel Şerbu. Imaginile au fost surprinse de o cameră video din zonă:

Sursa video: http://news.met.police.uk/

 
Categorie articol: 

Comentarii