Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Jandarmeria, luată cu asalt de «terorişti»

acţiunea s-a desfăşurat ieri, cu ocazia Zilei Jandarmeriei, sărbătorită pe 3 aprilie • sute de elevi au admirat exerciţiile demonstrative cu câini jandarmi şi luptători care au intervenit pentru a opri un atac terorist

 

“Terorişti” împuşcaţi la sediul Jandarmeriei Brăila şi “infractori” prinşi de câinii jandarmi, cu aceste scenarii i-au împresionat lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean pe cei prezenţi la Ziua Porţilor Deschise. Spectatorii, majoritatea elevi, s-au arătat impresionaţi atât de modul în care acţionează jandarmii în cazul unui atac terorist, cât şi de câinii antrenaţi special pentru a-i prinde pe rău-făcători. În plus, cei mici s-au distrat pe cinste în autospecialele IJJ, pentru că au fost lăsaţi să folosească portavocea şi să pornească sirenele.

Ziua Porţilor Deschise a fost organizată cu ocazia “Şcoala Altfel”, jandarmii dorind să le arate elevilor ce înseamnă meseria lor şi, de ce nu, să-i atragă să se înscrie la şcolile de subofiţeri şi Academie.

Exerciţiul prezentat de câinii jandarmi, care au acţionat pentru prinderea unui infractor, a fost unul de interes. A urmat apoi o lecţie de autoapărare, exemplificată de un lucrători IJJ, “as” într-ale artelor marţiale, şi fiul său.

Atacul armat, în cadrul căruia a fost folosită muniţia de manevră, a fost un alt moment de atracţie. În final, jandarmii i-au liniştit pe “terorişti” şi i-au reţinut.

S-a prezentat, astfel, modul de acţiune al unei grupe de intervenţie din cadrul Detaşamentului Mobil, iar scenariul a fost unul interesant pentru toţi cei prezenţi.

Sâmbătă, pe 31 martie, va avea loc un “bis” al exerciţiilor demonstrative efectuate de luptătorii jandarmi, în Parcul Monument, începând cu ora 10.00. Evenimentul marchează împlinirea a 168 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Mai exact, se fac 168 ani de când a fost semnată “Legiuirea pentru reformarea corpului Slujitorilor în corp de Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica. Acest act a pus bazele Jandarmeriei Române moderne şi constituie un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii