Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: A ieşit cu heringul la vânzare, însă îl prezenta ca scrumbie

jandarmii au prins un brăilean care comercializa ilegal peşte dintr-un autoturism, pe strada Ştefan cel Mare • bărbatul de 34 de ani  avea la vânzare 28 kg hering şi susţinea că este, de fapt, scrumbie • anul trecut, acelaşi comerciant a fost prins de jandarmi

 

Un brăilean şi-a făcut un obicei din a scoate peşte din specia hering la vânzare, pe care îl prezenta ca fiind scrumbie. Jandarmii l-au prins acum pe strada Ştefan cel Mare, însă, anul trecut, acelaşi comerciant proceda la fel cu peştele vândut. 

La data de 4 martie, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila aflată în misiune în municipiul Brăila, a depistat în zona străzii Ştefan cel Mare, un bărbat care comercializa peşte fără a deţine acte legale. “Acesta oferea spre vânzare peştele chiar din autoturismul proprietate personală, iar în urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că numitul Ş.S., în vârstă de 34 ani comercializa, de fapt, peşte din specia hering pe care îl prezenta ca şi peşte din specia scrumbie”, au transmis reprezentanţii IJJ Brăila.

La momentul depistării, jandarmii au găsit cantitatea de 28 kg hering şi un cântar electronic care era folosit pentru comercializarea peştelui.

Potrivit jandarmilor brăileni, numitul Ş.S. nu este la prima abatere de acest fel, el fiind depistat de jandarmi şi anul trecut, tot în luna martie, atunci când au fost confiscate 59 kg de hering, rezultate din acelaşi mod de operare.

Bărbatului depistat i-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, conform art. 64, lit. h din OUG 23 /2008, şi ,”înşelăciune” conform art. 244 alin. 1 din Codul Penal.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii