Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Grădina Zoologică Brăila, cămin adoptiv pentru tot mai multe animale rătăcite

• puiul de căprioară găsit acum o lună rătăcind prin pădure s-a adaptat foarte bine în captivitate, iar recent a primit un nume • alte două animale au mai fost adoptate de Grădina Zoologica din Brăila • vizitele la Zoo pe parcursul verii se fac în intervalul orar 10.00 - 20.00

 

Puiul de căprioară găsit acum o lună rătăcind prin pădure şi dus imediat la Grădina Zoologică Brăila s-a adaptat foarte bine în captivitate, mai ales că este răsfăţatul îngrijitorilor, care au avut grijă să îi găsească un nume frumos. “Mika este fetiţa cea mai răsfăţată de la Zoo. Am ales acest nume deoarece este cel mai mic puiuţ de aici”, ne-a declarat Meluţa Drăguţ, directorul Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila.

Pe lângă puiul de căprioară, cei de la Zoo au mai adoptat în ultima perioadă un albatros, găsit la o scară de bloc de nişte copii, dar şi vulpea descoperită zilele trecute în curtea Spitalului Judeţean, despre care v-am informat în ediţia on-line a cotidianului nostru.

Din fericire, toate cele trei animale s-au adaptat mediului de la Zoo. “Sunt bine toate trei. Căprioara a crescut, iar albatrosul deja a intrat în programul «Zoo interactive», unde vizitatorii pot interacţiona cu el. Vulpea este încă în carantină. Va mai fi ţinută acolo o perioadă până se obişnuieşte. Nu am vrut să-i dau drumul în pădure deoarece nu aveam deloc vulpe la Zoo, plus că animalele trăiesc aproape dublu în captivitate, iar când sunt libere mor mult mai repede”, a adăugat Meluţa Drăguţ.

Numărul vizitatorilor este în creştere, mai ales la sfârşit de săptămână. Pe parcursul verii, programul de vizitare a Grădinii Zoologice Brăila este între orele   10.00 - 20.00.
 
Categorie articol: 

Comentarii