Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Doi gălăţeni, autorii jafului din Lacu Dulce

în seara de 15 aprilie, poliţiştii brăileni i-au reţinut pe doi bărbaţi, din judeţul Galaţi, la scurt timp după comiterea furtului de bani din Lacu Dulce • potrivit unor surse, indivizii suspectaţi de furt sunt Vasile Brandabur, de 46 de ani, şi Neculai Vreme, de 45 de ani • cei doi au fost prinşi de poliţişti, pe raza judeţului Galaţi, ei fiind reţinuţi şi duşi la Parchet-ul Brăila cu propunere de arestare

 

Indivizii care au furat impresionanta sumă de bani - 500.000 lei, dintr-o maşină parcată pe strada Miron Costin, din cartier Lacu Dulce, sunt doi gălăţeni. Potrivit unor surse judiciare, cei acuzaţi sunt Vasile Brandabur, de 46 de ani, şi Neculai Vreme, de 45 de ani. Ei au fost reţinuţi pe ordonanţă, fiind duşi ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare. Scoşi cu cătuşe la mâini din maşinile poliţiştilor, indivizii nu păreau prea încântaţi de întrebările jurnaliştilor, ba chiar unul a avut o reacţie acidă la adresa acestora. Oricum, suspecţii de furt nu au dat vreun răspuns cu privire la suma de bani furată, din care s-a recuperat o bună parte. Cu siguranţă, gălăţenii au ştiut despre existenţa sumei de bani şi despre faptul că patronul firmei de distribuţie urma să o preia de la adresa de pe strada Miron Costin, ei acţionând la foc automat. Au avut chiar şi un pistol cu bile, însă, din fericire, nu l-au folosit, folosindu-l doar pentru a sparge luneta autoturismului în care era sacoşa cu bani. Ancheta este însă în curs, urmând să se stabilească exact cum au aflat cei doi gălăţeni despre suma de bani deţinută de afaceristul brăilean.

În cursul zilei de 15 aprilie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila i-au reţinut pe doi bărbaţi, cu vârste de 45 şi 46 de ani, ambii din judeţul Galaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii au pornit pe urmele hoţilor de bani, asta după ce, în dimineaţa zilei respective, la ora 9.00, au fost sesizaţi de către un brăilean cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras suma de 500.000 de lei dintr-un autoturism ce era parcat pe raza municipiului. “În urma cercetărilor efectuate, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi au fost identificaţi şi depistaţi, pe raza municipiului Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Galaţi. Poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 08.00, cei doi gălăţeni ar fi venit în municipiul Brăila cu două autoturisme, folosind la comiterea faptei doar unul dintre acestea, pe care l-au abandonat pe raza municipiului Brăila, şi şi-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea. Totodată, s-a constatat că plăcuţele de înmatriculare folosite figurează ca aparţinând altor autoturisme”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Potrivit poliţiştilor, prejudiciul a fost recuperat parţial, iar cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind încarceraţi, luni seara, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila. Ieri au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Pe numele celor doi gălăţeni s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Reamintim că, luni dimineaţă, o jumătate de milion de lei a dispărut dintr-un autoturism “Volkswagen Touareg” aflat pe strada Miron Costin, din cartierul Lacu Dulce. Luneta maşinii a fost spartă cu tocul unui pistol neletal, însă, din fericire, nu s-a şi tras cu arma respectivă. Trei cartuşe au fost găsite la faţa locului.

Maşina aparţinea patronului unei firme de distribuţie ţigări, banii furaţi provenind din încasările din ultimele zile. Afaceristul tocmai pusese banii în maşină, dar a mers înapoi la locuinţa părinţilor pentru o scurtă discuţie. Era foarte aproape de poartă, circa 100 metri şi a auzit alarma maşinii. Când a revenit, luneta era spartă, iar banii de negăsit. S-a dat alarma la numărul de urgenţă 112, poliţiştii mergând imediat la faţa locului.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii