Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Cuțitarul drogat de la Gară, pușcărie cu executare

* recidivistul care s-a drogat cu prenadez și a provocat scandal în zona Gării CFR a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare * persoană fără adăpost, Ionuț - Ciprian Sandu a fost condamnat pentru trei infracțiuni de ultraj la polițist și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice * în ziua de 21 septembrie 2017, Sandu a pus mâna pe un cuțit și a început să-i amenințe pe taximetriști și pe călători, provocând panică în cea mai aglomerată zonă a orașului * polițiștii Biroului Transporturi Brăila, în frunte cu comisarul șef Dănuț Novac, au intervenit pentru liniștirea agresorului și au fost amenințați cu moartea

 

Pușcăriașul care a amenințat trei polițiști cu cuțitul și care a provocat scandal în zona Gării CFR, după ce se drogase cu prenadez, și-a primit “răsplata”.

Ionuț - Ciprian Sandu, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 10 luni închisoare, cu executare în penitenciar, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj la polițist (trei persoane vătămate) și tulburarea ordinii și liniștii publice. În septembrie 2017, Sandu a pus mâna pe un cuțit de 30 centimetri și a băgat groaza în taximetriștii și călătorii care se aflau în acel moment la gară. Nici polițiștii de la Transporturi nu au scăpat de amenințările individului cu mintea răvășită de vaporii de prenadez pe care-i inhalase. În final, nu mai puțin de șase polițiști, ajutați de câțiva cetățeni, au reușit să-l dezarmeze pe cuțitarul de la gară, după ce i-au pulverizat spray lacrimogen în față și l-au ținut la distanță folosindu-se de o coadă de greblă.

Ionuț - Ciprian Sandu a fost condamnat de mai multe ori pentru furt, încă de pe vremea minoratului. El le-a spus anchetatorilor că se droghează cu prenadez de mai bine de 6 ani.

 

“Azi vreau să fac un omor!”

 

Recidivistul Ionuț - Ciprian Sandu se aciuase de ceva vreme în zona Gării CFR și era binecunoscut polițiștilor de la Biroul Județean de Transporturi Brăila. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în dimineața zilei de 21 septembrie 2017, boschetarul Sandu și-a turnat prenadez într-o pungă din care a inhalat de câteva ori, până s-a amețit bine, după care și-a pus un cuțit de 30 centimetri la brâu și s-a îndreptat către gară. Își petrecuse noaptea în boscheții din zona podului de trecere peste calea ferată.

“În jurul orei 9:00, ajungând pe peronul gării, Sandu Ionuț - Ciprian a traversat clădirea prin zona caselor de bilete și a ieșit pe scările de acces din exteriorul gării. Aici, în prezența câtorva zeci de oameni, a scos de la brâu cuțitul și, agitându-l deasupra capului, a început să strige “vă tai, vă tai”. Deoarece în fața gării se află stația de taximetre, inculpatul și-a îndreptat atenția către un taximetrist, S. A., de care s-a apropiat agitând cuțitul și spunându-i <te omor!>. Pentru a se feri, martorul a alergat în jurul taxiului, folosindu-l drept obstacol între el și agresor, încercând, totodată, să-l tempereze pe inculpat”, precizează procurorul de caz.

Incidentul a provocat panică printre taximetriști, călători și persoane care coborâseră din tren sau care așteptau să plece din gară. Unii începuseră să strige: “Chemați poliția!". Inimoasă, Anișoara M., femeia de serviciu de la gară, a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe agentul șef adjunct Claudiu Tănase, de la Poliția Transporturi, relatându-i cele petrecute. Tănase se afla la birou, împreună cu doi colegi: comisarul șef de poliție Dănuț Novac și agentul Florin Băluță, care tocmai ce ieșise din serviciu, dar care a sărit să le dea o mână de ajutor colegilor. 

Confruntarea dintre individul drogat cu prenadez și polițiști a fost una inegală, pentru simplul motiv că aceștia nu erau înarmați. Nici n-ar fi folosit armamentul din dotare, pentru că se aflau într-un loc public, aglomerat. Procurorul de caz precizează:

“Agenții de poliție Tănase Claudiu și Băluță Florin, ambii în uniforme de serviciu, s-au deplasat în zona din fața gării, indicată de M. Anișoara. Aici, l-au văzut pe inculpat amenințând trecătorii și mai mulți șoferi de taxi care-i cereau să arunce cuțitul din mână. Apropiindu-se de inculpat, cei doi agenți i-au solicitat să arunce cuțitul și să se liniștească. În momentul în care i-a observat pe cei doi polițiști, inculpatul a ridicat cuțitul deasupra capului și s-a îndreptat, amenințător, către aceștia, strigând că-i va omorî și că va băga cuțitul în ei. Cei doi polițiști s-au retras, inculpatul începând să-i alerge alternativ în zona din vecinătatea fântânii arteziene (din fața gării) cu cuțitul ridicat deasupra capului și proferând amenințări cu moartea la adresa lor”.

Polițistul Tănase a pulverizat spray lacrimogen înspre cuțitar, însă gestul său n-a avut rezultatul scontat. După trei minute, a sosit la fața locului comisarul șef Dănuț Novac, care, cunoscându-l bine pe Sandu, s-a apropiat de el și a încercat să-l liniștească. Enervat de gestul lui Novac, boschetarul l-a amenințat și pe acesta cu moartea, după care și-a îndreptat atenția către ceilalți doi polițiști, urlând: “Azi vreau să fac un omor!”

 

Cuțitar domolit cu o coadă de greblă

 

La scurt timp, la fața locului au mai sosit trei polițiști de la Biroul Proximitate (Dănuț Caradan, Mugurel Rolea și Radian Uzeanu) care se aflau în patrulare și care fuseseră alertați de mai multe persoane. Ajutați de câțiva cetățeni binevoitori, cei șase polițiști au format un arc de cerc, silindu-l, astfel, pe aurolacul Sandu să se retragă în zona blocurilor situate vis-a-vis de Gară. Reprezentantul parchetului brăilean precizează:

“În acest perimetru, folosind obiectele din dotare, iar una dintre persoanele civile o coadă de greblă, cei care au intervenit l-au determinat pe inculpat să arunce din mână cuțitul, trecând apoi la imobilizarea sa. Inculpatul a fost condus în interiorul biroului de poliție amenajat în gară, de unde cms. șef Novac Dănuț a solicitat intervenția unei ambulanțe care l-a transportat la spital pentru îngrijirea rănilor cauzate de dezarmarea și imobilizarea acestuia”.

Ionuț - Ciprian Sandu a fost reținut pe ordonanță și prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă. A fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 22 septembrie 2017, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de ultraj la polițist și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Sandu a recunoscut acuzațiile puse pe seama sa și nu contestat mandatul de arestare preventivă.

“Inculpatul Sandu Ionuț- Ciprian a recunoscut comiterea faptelor, declarând că a săvârșit aceste acțiuni pe fondul consumului de prenadez pe care îl practică de aproximativ 6 ani. De asemenea, la data de 21 septembrie 2017, în prezența procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, a participat la reconstituirea faptelor, preciza reprezentantul acuzării la finalizarea cercetărilor.

Mai trebuie precizat faptul că Ionuț - Ciprian Sandu a fost liberat din penitenciar la data de 3 septembrie 2016, după ce ispășise o condamnare de 3 ani și 3 luni de închisoare. Incidentul din 21 septembrie 2017 a fost surprins de camerele de supraveghere instalate de Poliția Locală Brăila în zona Gării CFR, dar și de “cameramani amatori”, iar imaginile au devenit virale în mediul virtual și la buletinele de știri.

  

 

 
Categorie articol: 

Comentarii