Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Când îngerii nu mor: Alin Miuțescu, pe ultimul drum. ÎPS Casian a oficiat slujba și a propus ca tânărul să primească titlul de cetățean de onoare


Peste 100 de persoane, printre care foarte mulți tineri, au aprticipat la slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Colegi din Brăila, București și Norvegia, inclusiv decanul niversității din Oslo, pe care Alin o urma, erau la slujbă.


"Un leu adevărat. Puternic și sensibil în același timp. Am fost colegi, nu-l vom uita niciodată, era un om special", ne-a spus una dintre colegele lui Alin.


"Mama de la București" a tânărului ne-a mărturisit că Alin îi promisese că se vor vedea de Paști. Și așa a fost. Numai că pentru a-și spune "Adio!".

 


Arhiepiscopul Casian: "Alin este poate cel mai frumos tânăr pe care l-am cunoscut vreodată!"

IPS CASIAN CRĂCIUN:


"Am lăsat la o parte tot ce aveam de făcut la Episcopie, pentru că mi s-a părut foarte important să fiu astăzi aici. Alin este poate cel mai frumos tânăr pe care l-am cunoscut vreodată. Este un exemplu pentru toată generația lui, ceea ce a făcut el în viață este extraordinar. Vă dați seama să donezi lună de lună 75% din salariu pentru copiii aflați în dificultate, să-ți dedici întreaga viață copiilor sărmani și celor neajutorați, ce dovadă de credință mai vreți!? Gândiți-vă, Iuda, unul dintre apostolii care l-au vândut pe Isus pentru arginți, iar tănărul acesta nu și-a pus niciodată problema dacă o să-i ajungă pentru mâncare, pentru altele, el și-a donat lună de lună 75% din venituri. Este extraordinar. Tinerii precum Alin nu mor niciodată. Tinerii precum Alin nu trebuie să moară niciodată. Voi, cei de aici, colegii lui, prietenii lui, părinții, familia, să vă îngrijiți de asta. O fundație care să-i poarte numele, în care tinerii să facă voluntariat, să învețe din noblețea lui Alin, ar fi extraordinar . Pentru că și-a pierdut viața încercând să ajute copii, cred că autoritățile locale ar trebui ca unui centru de copii să-i dea numele lui Alin, astfel ca niciodată să nu se uite ce a făcut băiatul acesta atât de deosebit. Noi, la arhiepiscopie avem în lucru un amfiteatru pentru tineri, unde tinerii să desfășoare activități, să facă voluntariat. Acest amfiteatru va avea numele lui Alin. Știu că rânduiala creștină e una, cea administrativă e alta, dar eu propun și vă rog să propuneți autorităților locale brăilene să-i ofere titlul de cetățean de onoare. E infim față de sacrificiul lui, dar ar fi o dovadă de recunoștință, de respect", a spus IPS la căpătâiul lui Alin, completând că, nimic nu e întâmplâtor, deci nici faptul că Alin a fost înmormântat astăzi, o zi atât de importantă pentru creștinătate.


Arhiepiscopul a povestit apoi cum se aprinde lumina sfântă, de la Sfântul Mormânt din Ierusalim, cum se împrăștie în toate colțurile lumii, cum ajunge inclusiv la Brăila. Preoții au cântat apoi pentru Alin: "Hristos a Înviat!"


IPS a spus că Alin va primul care astăzi va primi Lumina Sfântă.


Când a plecat ultima dată de acasă, Alin a spus: "Ne vedem de Paște". Și de Paște l-au văzut cei dragi. Numai că lacrimile revederii n-au fost de bucurie, ci de durere. Alin a plecat la Ceruri. El a fost înmormântat la Cimitirul Sf. Mina din Chercea.


Reamintim că Alin Mihai Miuțescu- absolvent al Facultății de Drept din București, urma a doua facultate la Oslo, în Drepturile Omului și era implicat într-o misiune umanitară în Maroc, cu One World Institute. În urmă cu 25 de zile, autobuzul cu care se deplasa în Maroc s-a răsturnat în timpul unei furtuni de nisip.

Alin a decedat la câteva ore după accident din cauza slabei dotări a unității medicale în care a fost dus. Din cauza sărăciei împotriva căreia Alin lupta.

"Da, lupta împotriva sărăciei! A făcut, acest copil, în 26 de ani, cât alții nu reușesc să facă într-o viață!", ne-au mărturisit cei care l-au condus pe ultimul drum.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro