Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Câine tranchilizat şi abandonat în mijlocul străzii, sub privirile copiilor

* întâmplarea a avut loc vineri, în jurul orei 9.40, pe o stradă din Centrul Vechi * copiii şi-au alarmat părinţii şi le-au povestit cum, dintr-o maşină, o persoană ar fi scos o puşcă pe geam, ar fi tras şi ar fi plecat mai departe * căţelul zăcea în mjlocul străzii, cu o seringă înfiptă în zona capului * poliţiştii au fost cei care au chemat o echipă de la Ecarisaj, ulterior patrupedul ajungând în adăpostul de la Unirea * reprezentanţii SUPAGL au altă variantă şi spun că animalul a fost tranchilizat pe o altă stradă, după care a fugit de hingheri

 

Scene şocante s-au petrecut, vineri, pe strada Petru Maior din Centrul Brăilei. Un câine al străzii a fost tranchilizat şi abandonat în mijlocul drumului, sub privirile a câtorva copii ce se jucau pe stradă. Alertaţi de ţipetele celor mici, au ieşit la poartă părinţii şi alţi locuitori de pe Petru Maior pentru a vedea ce s-a întâmplat. Imaginea i-a şocat până şi pe adulţi: un căţel cu o seringă înfiptă în zona capului zăcea pe caldarâm, cu ochii deschişi.

Un bărbat l-a mutat pe marginea drumului, pentru a nu fi călcat de maşinile care circulau prin zonă, iar un alt localnic a sunat la Poliţia Locală pentru a anunţa evenimentul. “Mă numesc (...), vă sun în legătură cu un câine care a fost tranchilizat şi lăsat aici, în mijlocul drumului. Chelălăie, nu se poate, domnule, să-l lase aşa. Veniţi şi faceţi-i ceva, vă rog”, a spus bărbatul la telefon, dar dispecerul l-a îndrumat să sune la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, indicându-i un număr de telefon fix. Omul s-a conformat şi a sunat, iar la scurt timp a apărut un echipaj al Poliţiei Municipiului, format din doi lucrători. Aceştia din urmă au anunţat, la rândul lor, Serviciul de Ecarisaj, iar duba a venit după aproximativ jumătate de oră, timp în care câinele dădea semne că îşi revine şi că prinde putere pentru a se ţine pe picioare.

Unul dintre copiii care se juca pe stradă povestea, cu mici dificultăţi de vorbire, că a văzut cum a trecut o maşină, iar o persoană ar fi scos puşca pe geam şi ar fi ţintit spre animal, după care autovehiculul şi-ar fi văzut mai departe de drum.

Poliţiştii i-au calmat pe oamenii ce erau revoltaţi de ceea ce păţise patrupedul şi i-a pregătit psihologic, dacă putem spune aşa, pentru ceea ce urmau să vadă, anume intervenţia echipei de ecarisaj. După circa 30 de minute, în zonă şi-a făcut apariţia o dubă albă a Serviciului de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), iar doi angajaţi şi-au intrat în rol: unul cu mănuşile, altul cu laţul. După ce au reuşit să prindă câinele, l-au tras spre dubă, iar la un moment dat unul dintre ei l-a apucat de coadă pentru a-l băga mai repede în cuşcă, deoarece oamenii începuseră să se revolte de metoda cu tentă barbară folosită, în general, de hingheri în astfel de situaţii. Patrupedul urma să ajungă la adăpostul din localitatea Unirea.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii SUPAGL Brăila ne-au spus altă variantă. Marioara Barbu, directorul tehnic al Serviciului, ne-a declarat că, în urma unei sesizări primite de la brăileni potrivit căreia în zona Palatului Lyra ar fi foarte mulţi câini, o echipă s-a deplasat la faţa locului. A tras în câinele respectiv, după care animalul ar fi fugit pe străzi. Deşi ar fi fost urmărit de angajaţii SUPAGL, la un moment dat, s-ar fi făcut nevăzut, apărând ulterior pe strada Petru Maior. Iar continuarea ar fi cea pe care am descris-o mai sus. Câinele se află acum la adăpost, urmând ca, după ce va fi examinat şi înregistrată, să fie cazat în boxe, alături de ceilalţi căţei. Va fi pozat şi anunţat disponibil pentru adopţie, iar dacă după 14 zile nu îşi va găsi un stăpân, va fi eutanasiat. Lista cu patrupedele ce pot fi adoptate de la adăpost este disponibilă pe pagina de facebook “Adapost Unirea Braila“.

 
Categorie articol: 

Comentarii