Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Au început acţiunile de combatere a ţânţarilor

• ieri dimineaţă, avionul a zburat peste jumătate din oraş, în această dimineaţă este programată cealaltă jumătate • se va acţiona şi la sol, în următoarele patru nopţi • SUPAGL şi-a achiziţionat propriile echipamente pentru intervenţiile terestre, în valoare de 200.000 lei plus TVA • în total, pe parcursul actualului sezon cald vor fi cinci runde de dezinsecţie

 

Primăria Brăila a început, de ieri, operaţiunile de combatere a ţânţarilor planificate pentru anul în curs. În total, se va acţiona de cinci ori, pe parcursul actualului sezon cald, atât cu tratamente avio cât şi cu substanţe împrăştiate de la sol. Actuala acţiune a debutat cu tratamentul avio efectuat în dimineaţa zilei de marţi, 21 mai, pe faleză, pe malul drept al Dunării, în Vidin, în zona şoselei dig Brăila - Galaţi, pe bulevardul Cuza, bulevardul Independenţei, Calea Călăraşilor şi Piaţa Independenţei. Pentru astăzi de dimineaţă, avionul  are program de zbor deasupra cartierelor Chercea, Obor, Hipodrom, Viziru, Buzăului, dar şi peste Parcul Monument şi restul zonei nord a oraşului, până la Şoseaua de Centură.

De la sol se va acţiona pe parcursul a patru sau cinci nopţi, în zonele Viziru, Radu Negru, Buzăului, Parc Monument, Obor, Hipodrom, zona dintre bulevardul Dorobanţilor şi Centrul Vechi. Dacă anul trecut a fost nevoie să închirieze utilaje, anul acesta Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) acţioneză excluziv cu echipamente din dotarea proprie. Recent, au fost achiziţionate, contra sumei de 200.000 lei plus TVA, două termonebulizatoare (pentru ceaţă caldă) de mare capacitate şi două pulverizatoare (pentru ceaţă rece) de mare capacitate. “În momentul de faţă, avem capacitatea necesară pentru ca intervenţiile la sol să le facem exclusiv cu personalul nostru şi cu echipamente din dotarea proprie”, ne-a declarat directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu.

Operaţiunile ar putea fi reprogramate, în situaţia în care se vor anunţa precipitaţii sau intensificări ale vântului.

Pentru tratamentele avio din acest an, s-a încheiat un contract în valoare de 114.000 lei plus TVA, cu firma “Regional Air Services” SRL din Turda.

Pentru achiziţionarea substanţelor insecticide care vor fi folosite pe parcursul acestei veri a fost alocată suma de 362.000 lei plus TVA. Furnizor este firma “Re-Therm Import Export” SRL din Amara.

Înainte de această acţiune de combatere a ţânţarilor, SUPAGL  a efectuat, recent, o dezinsecţie în parcuri şi spaţii verzi împotriva căpuşelor.

 
Categorie articol: 

Comentarii