Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Anchetă Anticorupție. Un deținut și concubina sa, cercetați pentru mită la polițist

* deținutul se afla în arestul Poliției și i-a oferit mită unui agent de poliție, banii urmând să ajungă prin intermediul concubinei sale * cel încarcerat cerea în schimb telefoane mobile, cartelă SIM și modem de internet * procurorii de la Anticorupție au intrat însă pe fir

 

 

 

Aflat deja în spatele gratiilor, un deținut a încercat să facă rost de telefoane mobile și cartele SIM, oferind mită chiar unui polițist. Banii urmau să fie dați de concubina celui încarcerat. Polițistul a sesizat însă incidentul, iar Direcția Generală Anticorupţie (DGA) a dat startul anchetei. Cei doi sunt cercetați pentru fapte de corupție.

Astfel, la data de 5 septembrie, ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Brăila, au fost delegați de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila să pună în executare un mandat de aducere la audiere a numitei C.I.P., din municipiul Brăila, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Față de aceasta s-a dispus reținerea cu mandat pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă. ”În fapt, la data 2 septembrie, ofițerii DGA – SJA Brăila au fost sesizați cu privire la faptul că P.M., deținut în arestul unității de poliție din localitate, i-a oferit unui agent de poliție suma de 150 lei pentru a-l determina să-și încalce atribuțiile de serviciu, respectiv să introducă în arest bunuri interzise la deținere, banii urmând să-i fie oferiți de către C.I.P., concubina deținutului”, au stabilit anchetatorii.

Sesizarea a fost înaintată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, procurorul de caz dispunând activități specifice de administrare a probatoriului, asupra celor două persoane fiind efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, instigare la dare de mită și instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool.

Ofițerii de la Anticorupție desfășoară în continuare activități de cercetare penală dispuse prin ordonanțele de delegare emise în cauză.

 
Categorie articol: 

Comentarii