Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Agresorii de la "Rebel" au fost capturaţi

* ei au fost găsiţi într-un apartament din municipiu, unde locuiau de puţin timp, de când reveniseră în ţară, după ce au fost fugiţi în străinătate aproape o lună de zile * pentru prinderea agresorilor, poliţiştii brăileni au fost sprijiniţi de SRI şi lucrători din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale a IGPR

După o lună de căutări, poliţiştii brăileni au reuşit să-i găsească pe cei trei brăileni care l-au lăsat fără un ochi pe un tânăr de 26 de ani, în Clubul "Rebel". Georgian Oprea, zis "Cocuţă" (22 de ani), Cristian Mureş, zis "Bocciul" (22 de ani) şi Ionuţ Mirea, zis "Neon" (25 de ani) au fugit din ţară imediat după comiterea faptelor şi au fost prinşi week-end-ul trecut, la doar două zile de când au revenit în România. De capturarea lor se fac "vinovaţi" poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Intervenţie Rapidă, sub coordonarea directă a şefilor celor două formaţiuni, sprijiniţi de lucrători din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Secţiei Judeţene Brăila a Serviciului Român de Informaţii.

Cei trei sunt acuzaţi că în dimineaţa zilei de 3 aprilie au agresat un brăilean când încercau să pătrundă cu forţa în Clubul "Rebel", în timp ce grupul din care făcea parte victima dorea să iasă. Ei au fost opriţi la uşă de administratorul clubului întrucât aveau interdicţie în unitate, după ce au mai făcut scandal acolo şi cu alte ocazii. Supăraţi că victima s-a băgat în seamă atunci când ei "negociau" intrarea în club, unul dintre agresori s-a năpustit cu un cuţit asupra tânărului care vroia să iasă, iar ceilalţi l-au lovit cu picioarele. În ziua de 7 aprilie, pe numele lor au fost emise, în lipsă, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării. După emiterea acestora, cei trei au fost daţi în urmărire la nivel naţional şi internaţional, primul pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce ceilalţi doi sunt acuzaţi de lovire sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Având informaţii că suspecţii au revenit în Brăila, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la orele 00.15, anchetatorii au descins într-o locuinţă din municipiu, unde i-au găsit pe toţi trei şi i-au imobilizat. "Din verificările judiciariştilor a reieşit că cei trei urmăriţi au părăsit teritoriul României imediat după comiterea faptelor, sustrăgându-se astfel măsurii de arestare preventivă, şi au revenit în ţară pe 4 mai, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila, după ce poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale i-au prezentat instanţei de judecată pentru confirmarea mandatelor de arestare preventivă", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

10urm4Mutilat pe viaţă

Incidentul s-a consumat în dimineaţa zilei de 3 aprilie şi a fost reclamat la Poliţie de administratorul societăţii, care le-a spus poliţiştilor că un brăilean a fost agresat în incinta unităţii, de un grup de tineri. Anchetatorii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au stabilit că la orele 4.55, patronul a condus spre ieşire clienţii care vroiau să plece, deoarece uşa era asigurată pentru că se terminase programul şi, când a deschis-o, a găsit în dreptul intrării patru tineri ce doreau să intre în club, refuzând să se dea din drum. În acest context, între administrator şi tineri a început o discuţie, moment în care unul dintre clienţii ce doreau să iasă le-a spus acestora să le facă loc. Atunci, tinerii au devenit violenţi şi au sărit pe cel care avusese curaj să li se adreseze, între ei izbucnind astfel un conflict spontan. În câteva clipe, Robert S. (26 de ani) a fost lovit cu un cuţit în zona feţei şi a toracelui de Georgian Oprea, în timp ce Cristian Mureş şi Ionuţ Mirea l-au lovit cu picioarele.
Victima a fost transportată la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, fiindu-i scos globul ocular stâng. Ulterior, medicul legist a concluzionat că îi sunt necesare 50 - 55 de zile de îngrijiri medicale, fără să-i fi fost pusă în primejdie viaţa. În ziua de 7 aprilie, dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă în lipsă a primilor trei inculpaţi. Reprezentantul Parchetului a admis propunerea faţă de cei trei şi a sesizat instanţa de judecată competentă, dispunând faţă de un al patrulea agresor, despre care sunt indicii că a săvârşit doar infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri, să fie administrate şi alte probe.
Comentarii