Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: “Edward” vrea să oprească accidentele mortale

este vorba despre un proiect european care vizează siguranţa rutieră şi care se desfăşoară pe 21 septembrie, zi propusă pentru a deveni “Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”

 

Ziua de 21 septembrie ar putea deveni “Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”. Este vorba despre un proiect european - Edward, ce are ca scop reducerea evenimentelor rutiere grave, fiind vorba în special despre cele mortale. Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectortului de Poliţie Judeţean Brăila vor acţiona în cursul zilei de joi, pe raza întregului judeţ, în cadrul acestui proiect susţinut de Comisia Europeană, în care este parte şi Poliţia Română. Media la nivelul Uniunii Europene este de 70 de morţi/zi, în urma accidentelor rutiere.

De ziua lui, Edward îi invită pe oameni să facă un angajament pentru a reduce numărul accidentelor rutiere la 0. Ei trebuie să reamintească familiei şi prietenilor  să sporească atenţia la volan, să conducă prudent, să respecte regulile de circulaţie şi să sporească atenţia în zona trecerilor de pietoni sau în preajma bicicliştilor, motocicliştilor, copiilor şi persoanelor în vârstă. Viteza trebuie şi ea menţinută la un anumit nivel, tocmai pentru ca un autoturism să poată opri la timp în caz de accident, iar starea anvelopelor trebuie permanent verificată.

Şoferii şi pasagerii nu trebuie să uite de centura de siguranţă, care le poate salva viaţa. În timpul şofatului, nu se va folosi telefonul mobil, când nu există un dispozitiv hands - free.

Angajamentul îl găsiţi pe site-ul TISPOL (European Traffic Police Network) – Make the pledge -- https://projectedward.eu/pledge/.

 
Categorie articol: 

Comentarii