Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: “Codin”, teroarea de la “Milion”

• Laurenţiu Prusianu, zis “Codin”, a fost condamnat la 9 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere • în noiembrie 2015, el a scos sabia şi a provocat scandal într-o sală de jocuri situată vis-a-vis de complexul “Winmarkt”, urlând cât îl ţineau plămânii: “Vă omor pe toţi! Sunt nepotul lui Corbu!” • Prusianu a fost trimis în judecată în vara anului trecut pentru distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept de obiecte periculoase, iar în mai a.c. l-a agresat pe un brăilean cu cuţitul

 

Magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat, zilele acestea, pe Laurenţiu Prusianu, zis “Codin”, în vârstă de 24 de ani, individ cu antecedente penale şi cu 4 clase primare - fiul interlopului Walter - la o pedeapsă rezultantă de 9 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept de obiecte periculoase. Sentinţa nu este definitivă, pentru că Prusianu a declarat apel. 

În noiembrie 2015, “Codin” a intrat în sala de jocuri “Million”, amplasată în clădirea unde a funcţionat Casa Armatei (vis-a-vis de complexul comercial “Winmarkt) şi, după ce a pariat 10 lei, a pus mâna pe o sabie de jumătate de metru şi a început să ameninţe în stânga şi în dreapta: “Vă omor pe toţi! Sunt nepotul lui Corbu!”

Laurenţiu Prusianu a mai fost condamnat pentru tâlhărie, însă nu este recidivist. Totodată, în mai a.c., acelaşi individ l-a înjunghiat pe un brăilean în plină stradă, în zona intersecţiei B-dul Dorobanţilor cu strada 1 Decembrie 1918, dosarul penal aflându-se pe rolul instanţei de judecată.

Laurenţiu Prusianu este fiul interlopului Walter Păşniceanu, cumnatul fraţilor Băncuţă. 

 

A scos sabia de la brâu pentru că a pierdut 10 lei la ruletă

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în după-amiaza zilei de 19 noiembrie 2015, în jurul orei 16:30, Laurenţiu Prusianu, zis “Codin”, a intrat în sala de jocuri electronice “Million”, situată vis-a-vis de complexul “Winmarkt”, împreună cu doi prieteni. Tinerii au ocupat locuri la ruletă, însă numai “Codin” a jucat, ceilalţi doi asistându-l. La acea oră, la “Million” se aflau agentul de pază, două supraveghetoare (operatoare) ale sălii de jocuri şi vreo 6-7 clienţi care se aflau la aparate. După ce a schimbat 50 lei în bancnote de câte10 lei, Prusianu a introdus o bancnotă în ruletă. Şi pentru că a pierdut, şi-a ieşit din fire.

“După scurt timp, inculpatul Prusianu Laurenţiu a scos de la brâu un cuţit în lungime totală de 50 de centimetri (cu lama de 30-35 cm) şi a lovit de cinci ori cu mânerul acestuia tastatura ruletei. Auzind zgomotele, agentul de pază a vrut să intervină, dar, observând cuţitul în posesia inculpatului, a renunţat, retrăgându-se câţiva paşi în spate. După ce inculpatul a ascuns cuţitul sub haină, a apucat cu mâinile un scaun metalic folosit la jocul de ruletă şi l-a aruncat pe jos. Aflat în picioare, inculpatul a strigat în sală «Vă omor pe toţi! Sunt nepotul lui Corbu!», îndreptându-se apoi către ieşire, urmat de cele două persoane cu care venise”, preciza procurorul de caz în august anul trecut, la finalizarea anchetei.

Văzându-l pe agentul de pază panicat din pricina cuţitului mânuit de “Codin”, supraveghetoarea sălii de jocuri a fugit, ascunzându-se într-o încăpere amplasată lângă bar şi folosită ca depozit. Concomitent, scandalagiul a scos din nou sabia de la brâu, în timp ce se apropia de ieşire, şi a lovit cu mânerul ei peretele interior al sălii, deteriorând tapetul. După aceasta, a părăsit locul faptei.

Potrivit anchetatorilor, după ce Prusianu a părăsit sala de jocuri “Million”, operatoarea l-a sunat pe managerul zonal (sala de jocuri este administrată de o firmă din Bucureşti), informându-l despre cele întâmplate. Sosit la faţa locului, managerul zonal a sesizat poliţia, prin intermediul numărului unic pentru urgenţe 112. În momentul în care au făcut cercetarea la faţa locului, poliţiştii au constatat că tastatura din dreptul pupitrului nr. 1 al ruletei prezenta urme de înfundare, semn că fusese lovită. Totodată, s-a constatat că tapetul peretelui din dreapta sălii de joc era deteriorat (tăiat).   

Cum sala de jocuri “Million” este prevăzută cu mai multe camere de supraveghere, imaginile surprinse de acestea au fost folosite ca probe de anchetatori. Totodată, martorii audiaţi au confirmat că Laurenţiu Prusianu a scos sabia şi a strigat: “Vă omor pe toţi, sunt nepotul lui Corbu!”, având, totodată, un comportament deosebit de violent. Pe parcursul urmăririi penale, “Codin” a refuzat să dea declaraţii, în speranţa că se va împăca cu societatea prejudiciată, dar în mai 2017 a comis-o din nou, atacându-l cu cuţitul pe un brăilean. 

Practic a fost vorba despre un atac în plină zi, în plină stradă, petrecut la intersecţia Bulevardului Dorobanţi cu strada 1 Decembrie 1918.

Prusianu l-a înjunghiat pe Victor Bucşă, o cunoştinţă a acestuia, după ce s-au certat în incinta unei case de pariuri de la Piaţa Mare. Victima a ajuns la spital cu o rană serioasă, având nevoie de îngrijiri medicale pentru următoarele 25 de zile, potrivit unui comunicat emis atunci de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Imediat după altercaţie, “Codin” s-a făcut nevăzut, iar poliţiştii au răscolit tot oraşul. Au reuşit să-l prindă a doua zi şi să-l reţină pentru 24 de ore, timp în care procurorii l-au dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Măsura luată faţă de agresor a fost însă controlul judiciar, în prezent dosarul penal aflându-se pe rolul instanţei de judecată.

 
Categorie articol: 

Comentarii