Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: «Jos Guvernul PSD-ALDE» s-a auzit, luni seară, şi de la Brăila

• aproape 500 de liberali brăileni au participat la mitingul organizat de partid • aceştia au scandat şi au cerut Guvernului Tudose să plece de la putere • PNL-istul Adrian Tabarac a citit moţiunea de cenzură în faţa celor adunaţi în faţa Prefecturii, simultan cu citirea acesteia în Parlament şi în celelalte judeţe din ţară • preşedintele liberalilor brăileni, Alexandru Dănăilă, s-a arătat revoltat că autorităţile locale “au boicotat” mitingul de luni seară, prin faptul că nu au permis participanţilor la miting să aibă acces la reţeaua electrică a Primăriei

 

Clădirea Palatului Administrativ a răsunat de scandări precum “Jos Guvernul!”,  “Jos premierul!”, “Ne-aţi furat banii, hoţilor!”, “Dragnea şi ai lui au tăiat puterea leului” şi “PSD, ciuma roşie!”. Mitingul organizat de PNL Brăila a strâns în faţa Prefecturii, luni seară, aproape 500 de persoane din municipiu şi judeţ. După citirea moţiunii de cenzură, au ţinut discursuri anti-guvern şi anti-PSD liberalii Alexandru Dănăilă, Cătălin Boboc şi Florin Cîrligea, aplaudaţi de manifestanţi.

Oamenii au început să se strângă pe platoul din faţa Prefecturii încă de la ora 17.15. Veneau în grupuri de câte 3-4 persoane, astfel că într-un timp foarte scurt, s-au strâns aproximativ 150. Liniştiţi, discutând între ei diverse probleme sociale, aşteptau citirea moţiunii de cenzură. Protestul a prins “glas” când de pe Calea Călăraşilor a sosit un grup de vreo 100 de persoane, cu pancarte şi strigând cât le ţinea gura “Jos PSD”. Cele două grupuri s-au unit, iar până la ora 18.00, platoul a răsunat de lozinci anti-guvern. Deşi liberalii s-au pregătit cu boxe, nu le-au putut folosi pentru că, potrivit şefilor din partid, nu au avut acces la curentul electric. Aceştia au acuzat autorităţile locale de boicot.

Chiar şi în aceste condiţii, PNL-istul Adrian Tabarac a citit textul moţiunii, simultan cu colegii săi de la Bucureşti, care au făcut acelaşi lucru în Parlament. Din când în când, Tabarac era întrerupt de cei adunaţi în jurul său, care scandau împotriva “PSDragnea”.

Moţiunea a cuprins întreaga activitate a Guvernului Tudose, văzută prin ochii Opoziţiei. De la măsurile fiscale criticate de mai toate sindicatele şi patronatele, până la greşelile de exprimare ale ministrului Educaţiei, Liviu Pop, toate au fost readuse în atenţia publicului.

Ulterior, a luat cuvântul preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă. “Chiar dacă n-avem microfon, trebuie să ne auzim. Noi am venit astăzi aici pentru a citi moţiunea de cenzură şi pentru a dărâma Guvernul. Jos Guvernul! Dacă va fi nevoie, mergem până la Bucureşti! Premierul, un brăilean, nu face lucruri bune pentru ţară! Este timpul să se oprească! Toată ţara este condusă de un condamnat, în persoana lui Dragnea. Toate problemele pe care le are astăzi ţara noastră sunt din cauza modului în care PSD a înţeles să guverneze. Şi eu m-am săturat de ceea ce se întâmplă în ţara asta! Acest miting se întâmplă în toate judeţele ţării. Sper ca împreună să reuşim să dăm Guvernul jos”, le-a spus acesta simpatizanţilor partidului, prezenţi la miting. Dănăilă a fost urmat de fostul senator Cătălin Boboc. “Vă daţi seama unde am ajuns dacă în ţara asta mai sunt oameni care îndrăznesc să creadă într-un condamnat penal care, o dată pe săptămână, ne explică la televizor că avem cea mai mare creştere economică, dar noi cu toţii vedem că suntem morţi de foame, că toate se scumpesc şi că, de fapt, nimic nu se construieşte în ţara asta? Dar ei tot încearcă să ne convingă cât de bine o ducem. O duceţi bine? Mulţumesc celor de la PSD, pentru că nici de la Primărie, nici de la Prefectură nu ne-au dat acces la curent ca să zbierăm aici de parcă am fi nişte oameni adunaţi de nicăieri. Avem aceleaşi drepturi ca şi ei. Poate ăsta e un început”, a comentat Boboc. Nu în cele din urmă, a luat cuvântul Florin Cîrligea, care le-a povestit, succint, celor prezenţi, cum suferă mediul de afaceri de când PSD este la putere. Acesta nu a ezitat să compare prezentul cu anul 2009, când România intra în criză economică. “Din păcate, ne aflăm foarte aproape de anul 2009 când Tăriceanu era prim-ministru, aveam o mare creştere economică şi o mare datorie publică. Cu părere de rău, pentru cei care şi-au făcut credite bancare, va fi o mare jale. Se va întâmpla exact ca în 2009 când oamenii nu vor mai avea bani să plătească. Creşterea preţurilor este artificială la ora actuală şi mă refer la locuinţe. Lumea se împrumută, iar aceşti «criminali» au mărit ROBOR. Cei care au făcut credite, vor plăti mai mult în fiecare lună. Dacă acesta va mai creşte în continuare, va fi jale pentru mediul de afaceri, iar pentru oamenii simpli va fi şi mai mare răul. Atenţie mare, ne paşte o mare problemă economică şi toţi vom suferi. Ei îşi vor vedea de treaba lor şi vor încerca în continuare să scape de problemele lor pe care le au din vechi”, a declarat consilierul judeţean şi afaceristul Cîrligea.

 

PNL-iştii consideră că autorităţile locale au încercat să le saboteze mitingul

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, s-a arătat, marţi, extrem de revoltat din cauza faptului că mitingul organizat de către liberali pentru promovarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE a fost “boicotat” de social-democraţi la Brăila. Acesta a comentat că în ciuda promisiunilor primite din partea autorităţilor în legătură cu posibilitatea alimentării unei staţii de amplificare pentru a da citire, la microfon, moţiunii de cenzură, acest deziderat al liberalilor a fost ignorat complet în cele din urmă.

“Reprezentanţii PSD din Brăila au boicotat mitingul organizat luni de Partidul Naţional Liberal, în încercarea disperată de a minimaliza efectele şi vizibilitatea acţiunii. Deşi PNL a obţinut toate autorizaţiile legale din partea administraţiei locale, platoul pe care s-a desfăşurat mitingul, amplasat în faţa clădirii administrative unde funcţionează Primăria, Consiliul Judeţean şi Prefectura Brăila a fost lăsat fără curent. În plus, deşi organizatorii au primit în cursul dimineţii asigurări că vor avea acces la instalaţia de curent electric, pentru a alimenta staţia de amplificare, cu doar câteva minute înainte de începerea mitingului, au fost anunţaţi că acest lucru nu mai este posibil, fără nicio explicaţie credibilă. Cei peste 700 de participanţi la marşul şi mitingul de protest împotriva Guvernului PSD-ALDE şi de susţinere a moţiunii de cenzură au fost vizibil iritaţi de modul în care primarul PSD al Brăilei, Marian Viorel Dragomir, a încercat să boicoteze o manifestare paşnică şi democratică”, a afirmat Dănăilă.

Deşi a ţinut să sublinieze că nu ştie dacă premierul Mihai Tudose a aflat despre demersurile colegilor săi pesedişti, liberalul consideră că acesta ar trebui să-şi ceară scuze de la brăileni, într-un minim gest de normalitate.

“Şicane ca cele de la Brăila fac parte din arsenalul unui partid care încearcă prin toate mijloacele să reducă opoziţia la tăcere. Dincolo de aspectele pur politice, în faţa Primăriei Brăila se aflau sute de oameni veniţi să protesteze faţă de măsurile fiscale aberante ale actualului Guvern PSD - ALDE. Este inadmisibil ca administraţia locală care se declară europeană să îngrădească cetăţenilor dreptul de a manifesta paşnic sau de a-şi spune nemulţumirile”, a mai completat sursa citată.

Dănăilă a dorit să sublinieze că toţi cei care au fost la miting luni seară, şi-au dat seama de încercarea PSD-iştilor de a-i sabota, astfel că au anunţat că vor să meargă să susţină moţiunea de cenzură la Bucureşti, în ziua când va fi votată.

“Incidentele de la mitingul PNL de susţinere a moţiunii de cenzură, când autorităţile locale au lăsat organizatorii fără curent electric, nu vor rămâne fără urmări. Departe de a fi intimidaţi de această acţiune în forţă, participanţii la miting s-au arătat deosebit de revoltaţi de atitudinea autorităţilor locale, iar cei mai mulţi dintre ei au anunţat că doresc să meargă la Bucureşti în ziua votării moţiunii de cenzură. Gestul de susţinere a moţiunii, apare pe fondul politicilor fiscale aberante ale Guvernului Tudose, politici care vor arunca ţara în haos şi vor sărăci sute de mii de români, ca urmare a creşterii preţurilor la alimentele de bază, la gaze şi energie electrică, la combustibili, a deprecierii leului, dar şi a iminentelor majorări a taxelor şi impozitelor locale”, a conchis preşedintele PNL Brăila.

 

 

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii