Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie meritată pentru Dacia Unirea după patru înfrângeri

Petean şi Frunză au marcat pentru brăileni în succesul cu 2-1 din partida cu Metalul Reşiţa • jucătorul meciului a fost Cosmin Neagu • pentru Dacia Unirea urmează o “dublă de foc”, la CS Mioveni şi acasă cu FC Braşov

 

Dacia Unirea a câştigat cu 2-1 meciul cu Metalul Reşiţa la capătul unui joc pe care l-a controlat în totalitate, însă din nou decisiv a fost directorul sportiv Sorin Frunză care a transformat cu sânge rece penalty-ul obţinut de Neagu, cel mai bun jucător de pe teren.

Disputarea meciului a stat însă sub semnul întrebării deoarece dimineaţă pista stadionului Municipal era plină cu apă şi doar după intervenţia pompierilor de la ISU Dunărea arbitrul partidei a fost de acord să se joace acest meci.”Dacă nu ar fi fost cei de la ISU Dunărea şi Pro Acva Instal meciul s-ar fi amânat cu 24 de ore. Într-un final partida s-a disputat, iar noi am câştigat trei puncte mari”, a declarat Vasile Popa, vicepreşedintele clubului brăilean.

După un sfert de oră de aşteptare, partida a început furtunos cu două goluri, câte unul de fiecare parte. Petean, după o pasă de la Niţă, a deschis scorul pentru gazde în minutul 7, însă după doar două minute Buduroi a restabilit egalitatea. Petean (min. 13) a şutat pe lângă poartă, dar trei minute mai târziu, la şutul lui Dragoş Matei, Metalul ar fi putut prelua conducerea, numai că Gârlea a fost la post şi a scos în corner mingea care se ducea sub transversală. Brăilenii au controlat jocul, iar în minutul 27 Kololo a scos in extremis mingea şutată la colţul scurt de Frunză. Zece minute mai târziu, Petean a executat foarte bine o lovitură de colţ, însă Ivan a reluat mingea, cu capul, peste poartă.

Repriza a doua s-a jucat în terenul Metalului

În partea a doua a partidei Dacia Unirea s-a instalat cu întreg efectivul în jumătatea adversă de teren şi ocaziile au abundat la poarta apărată de Kololo. Neagu (min. 52) nu a reuşit să cadreze mingea pe spaţiul porţii, iar şase minute mai târziu, după un corner, Olenic a trimis mingea peste transversală. Portarul oaspeţilor a avut apoi intervenţii foarte bune la şuturile lui Frunză (min. 62) şi Ghocel (min. 71). Golul care plutea în aer a venit în minutul 77, când după o incursiune personală Neagu a fost faultat în careu de Matei, iar Sorin Frunză a marcat golul victoriei brăilenilor. Enciu a vut şansa să mărească avantajul gazdelor în finalul partidei, însă a întârziat momentul şutului şi a fost blocat de apărătorii adverşi. După patru înfrângeri consecutive brăilenii au câştigat meritat acest meci şi au mai luat o gură de oxigen înaintea celor două meciuri foarte grele care îi aşteaptă în campionat, cel de la CS Mioveni şi cel de pe Municipal cu FC Braşov.

 

Dacia Unirea: Gârlea – Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic (min. 67: Puşcaşu) – Petean (min. 78: Roşu), D. Oprea, Frunză, C. Neagu (min. 80: Adăscăliţei) – Enciu.

Antrenor: Alin Pânzaru

Metalul Reşiţa: Kololo – D. Matei (min. 79: E. Matei), Ionescu (min. 63: Ciobanu), Cioranu, Stancu – Tassin (min. 63: Chira), Ştefan, Ghinga, Buduroi, Pădureţu – Skraparas.

Antrenor: Mihai Stoica

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii