Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie mare pentru brăilence, după un final de infarct

Într-un final jucat pe contre, unul de infarct pentru spectatorii prezenţi în Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, HC Dunărea s-a impus cu 29-27, în faţa celor de la HCM şi rămâne pe podium şi după etapa a 11-a. Elevele lui Costică Buceschi au bifat cel de-al şaselea succes consecutiv şi au un moral bun înaintea derby-ului cu Corona Braşov, partidă care se va disputa marţi, la Brăila, de la ora 19.00, în direct la Digisport. 

Cu toate că brăilencele plecau cu prima şansă la victorie în deplasarea de la Râmnicu Vâlcea, în prima jumătate a partidei lucrurile au stat cu totul altfel. Vâlcencele au evoluat foarte bine şi s-au desprins la trei goluri, 6-3, iar în minutul 15 au avut un avans de patru lungimi, 9-5, ultima reuşită a gazdelor fiind semnată de Ilina. Costică Buceschi a reuşit să-şi trezească la timp elevele, astfel că, într-un interval de doar opt minute, HC Dunărea a reuşit să egaleze prin Zamfirescu şi chiar să se distanţeze la două goluri, 14-12, graţie reuşitelor lui Pârvuţ şi Czeczi. HCM-ul a replicat prompt prin Luca şi Ilina, astfel că la pauză scorul a fost egal, 15-15, ultimul gol al primului act fiind realizat de brăileanca Pârvuţ.
În repriza a doua cele două combatante au mers cap la cap, iar ultima egalitate s-a consemnat la 20-20. A urmat o perioadă foarte bună a brăilencelor, care s-au distanţat la şase goluri, 27-21 şi partida părea jucată. Numai că gruparea din Râmnicu Vâlcea, la care au evoluat şi trei jucătoare care au trecut pe la Brăila, Adespii, Luca şi Manda, nu s-a împăcat cu gândul că vor pierde acest joc, au luptat din răsputeri şi s-au apropiat la doar un gol de adversarele lor. HCM Râmnicu Vălcea a marcat de cinci ori la rând, dar a irosit şansa de a egala. Într-un final de infarct pentru spectatorii din Râmnicu Vâlcea, Moldovan şi Tiron au dus scorul la 29-26 pentru gruparea brăileană. HC Dunărea s-a impus cu 29-27 şi rămâne pe locul al treilea în clasamentul Ligii naţionale de handbal feminin.

Pentru HCM Rămnicu Vâlcea au marcat Adespii 5 goluri, Senocico 5, Luca 4, Simion 4, Ilina 4, Badiţă 3, Stoicănescu 1, Cheraşcu 1, iar pentru HC Dunărea au înscris Czeczi 7 goluri, Tiron 6, Moldovan 5, Pîrvuţ 5, Horjea 2, Zamfirescu 2, Irimia 1, Brot 1.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii