Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie la pas

Tactica adoptată de Muşi a dat roade până la jumătatea primei reprize, de fapt singura perioadă echilibrată a partidei, pentru că antrenoarea brăileană a mutat inspirat, introducându-le în faza de atac pe Andreea Adespii şi Jenofi, iar tactica aceasta a dat roade, formaţia brăileană s-a distanţat la trei goluri în minutul 16, două dintre reuşite aparţinându-i căpitanului naţionalei de tineret.

Gazdele s-au apărat foarte bine în ultimele minute, atacul a funcţionat la parametrii aşteptaţi, astfel că de la trei, declajul dintre cele două formaţii, la finalul primei reprize s-a mărit la cinci goluri.

Trio-ul Moldovan, Adespii, Rădulescu a fost de neoprit, astfel că HC Dunărea a condus în permanenţă şi în partea secundă, una în care de fapt brăilencele au făcut legea în teren, având în două rânduri avantaj de opt goluri, min. 50: 28-20, min. 54; 30-22, iar pe final, jucătoarele au făcut şi spectacol în faţa unei formaţii care s-a zbătut mult, dar nu au avut prea multe realizări pentru că gazdele au anihilat-o pe golgetera Florentina Cartaş.

Diferenţa de doar cinci goluri, consemnată la finalul partidei s-a datorat evoluţiei foarte slabe a celor doi portari brăileni care au primit, pe rând, goluri uşor de parat pentru că pe ansamblu atacul a funcţionat, iar apărarea şi-a făcut datoria.
Pentru HC Dunărea au marcat, Moldovan 10, Adespii 8, Rădulescu 7, Jenofy 3, Crăciun 2, Mitrea şi Irimia iar pentru CSM Cetate, Moise 8, Cartaş 4, Garipova 4, Trana 4, Nicolic 3, Bardac 2, Mucsi şi Toth.

Cui să ceri socoteală?

Obişnuiţi să vină la sală cu o oră şi ceva înainte de începutul meciului pentru a ocupa locuri mai bune în tribună, spectatorii au avut neplăcuta surpriză de a fi ţinuţi la uşă până la 16.30. Abia atunci ei a trebuit să treacă prin filtrul organizat de reprezentanţii Poliţiei Comunitare, care, potrivit instrucţiunilor afişate pe uşa de la intrare, nu le-au permis fanilor formaţiei brăilene să intre cu obiecte contondente, brichete, gumă de mestecat, sucuri sau seminţe.

S-a produs o stare generală de iritare, dar pe urmă spectatorii şi-au încurajat favoritele şi se părea că episodul de la intrare fusese dat uitării.

Numai că în pauză, câteva zeci de persoane au vrut să ceară explicaţii atât pentru noile reguli impuse la intrarea în sala Polivalentă cât şi pentru faptul că această clădire, unde ani de zile tinerii brăileni şi-au petrecut prin sport timpul liber, este în acest moment destinată în exclusivitate handbalului. Suporterii nu au avut însă cui să se adreseze pentru că persoana vizată, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, cel care a spus în nenumărate rânduri că Polivalenta va fi doar casa handbalui, nu a venit la acest meci.

Rezultatele înregistrate în etapa a 3-a:

HC Dunărea Brăila - CSM Cetate Devatrans 32-27
Ştiinţa Bacău - Rulmentul Urban Braşov 28-36
"U" Jolidon Cluj - HCM Buzău 37-23
Oltchim Rm. Vâlcea - HCM Roman 35-23
HC Zalău - Tomis Constanţa 27-22
Rapid CFR Bucureşti - HC Oţelul Galaţi 25-37
HCM Ştiinţa Baia Mare - Universitatea Reşiţa 35-25
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii