Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie italiană în Turul Franţei

Rutierul italian al echipei Astana, Vincenzo Nibali, a câştigat ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei, devansându-i pe francezii Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale) şi Thibaut Pinot (FDJ.fr).
Nibali, în vârstă de 29 de ani, se alătură cicliştilor Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault şi Alberto Contador, care au reuşit să câştige toate cele trei mai tururi (Italia, Franţa, Spania). Italianul s-a impus în Turul Spaniei în 2010 şi în Turul Italiei în 2013.
Vincenzo Nibali, care a câştigat patru etape în acest Tur al Franţei (Sheffield, La Planche des Belles Filles, Chamrousse, Hautacam), a devenit al şaptelea rutier italian care se impune în Turul Franţei, după Ottavio Bottecchia (1924, 1925), Gino Bartali (1938, 1948), Fausto Coppi (1949, 1952), Gastone Nencini (1960), Felice Gimondi (1965) şi Marco Pantani (1998).

Premieră pentru Franţa

Pentru prima dată după 30 de ani, Franţa are doi ciclişti pe podium, Jean-Christophe Peraud (37 de ani) şi Thibaut Pinot (24 de ani).
Ultima etapă a Turului Franţei a fost câştigată de germanul Marcel Kittel (Giant-Shimano), care i-a învins la sprint pe norvegianul Alexander Kristoff (Katusha) şi pe lituanianul Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp).

Tabloul de onoare al ediţiei cu numărul 101 a Turul Franţei:

Clasamentul general (tricoul galben): Vincenzo Nibali (Italia/Astana);
Clasamentul căţărătorilor (tricoul alb cu buline roşii): Rafal Majka (Polonia/Tinkoff-Saxo);
Clasamentul pe puncte (tricoul verde): Peter Sagan (Slovacia/Cannondale);
Clasamentul tinerilor (tricoul alb): Thibaut Pinot (Franţa/FDJ.fr);
Clasamentul pe echipe: AG2R La Mondiale;
Premiul pentru combativitate: Alessandro de Marchi (Italia/Cannondale).

Vincenzo Nibali: Este cel mai frumos moment din viaţa mea

"Este cel mai frumos moment din viaţa mea. Nu mi-am imaginat că poate exista atâta emoţie. Este ceva unic să te afli pe podium, pe Champs-Elysee. Este mult mai frumos decât mi-am imaginat. În iarnă am decis că Turul Franţei este obiectivul meu şi zi de zi m-am pregătit pentru acest moment. Dedic această victorie echipei şi familiei mele. Abia mai pot să respir, este ceva fantastic", a declarat Vincenzo Nibali.
Rutierul francez Jean-Christophe Peraud a afirmat că înainte de începerea Turului Franţei a avut un sentiment bun. "Nimic nu este uşor în ciclism. trebuie să suferi pentru a ajunge în vârf. Am avut un sentiment bun înainte de începerea Turului Franţei", a precizat Peraud.
Francezul Thibaut Pinor îşi doreşte să savureze performanţa reuşită în Turul Franţei: "Obiectivul a fost o clasare în Top 10, dar picioarele m-au ajutat să ajung până pe locul trei şi să câştig tricoul alb. Îmi place să atac, îmi plac munţii şi iubesc ciclismul. Vreau să savurez această performanţă".

Felicitaţi de preşedinte

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a felicitat, duminică, pe cicliştii Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale) şi Thibaut Pinot (FDJ.fr), după ce au încheiat pe podium ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei.
"Preşedintele le urează felicitări cicliştilor Jean-Christophe Peraud şi Thibaut Pinot. Performanţa reuşită de cei doi era aşteptată de 30 de ani de Franţa. Este o mare mândrie pentru ciclismul francez", se arată într-un comunicat al preşedinţiei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii