Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie importantă pentru HC Dunărea

• echipa pregătită de Aurelian Roşca a câştigat cu 33-27 partida cu Gloria Buzău • acest succes urcă echipa brăileană pe locul al 6-lea în Liga Florilor • miercuri, clubul brăilean şi-a deschis magazinul de prezentare

 

HC Dunărea a câştigat într-o manieră clară partida cu Gloria Buzău, 33-27, şi a urcat pe locul al şaselea în clasamentul Ligii Florilor. Astfel, se află la un singur pas de obiectiv, locurile 1-5.

Partida a fost controlată cap-coadă de echipa antrenată de Aurelian Roşca şi au fost perioade când evoluţia jucătoarelor formaţiei brăilene a fost una entuziasmantă. La fel a fost şi duelul verbal din tribună între cele două galerii, care au fost preocupate doar de încurajarea propriei echipe. La un moment dat, cele două galerii au scandat pentru unirea Basarabiei cu România.

Partida a început cu un moment festiv, Ştefania Epureanu şi Nicoleta Safta primind câte un buchet de flori din partea clubului pentru că în această lună şi-au sărbătorit ziua de naştere. Florile au fost oferite de profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului brăilean.

Partida a început sub cele mai bune auspicii pentru echipa gazdă, care a reuşit să înscrie de trei ori, prin Dmitrovic şi Tamires 2, iar tabela arăta 3-0 în minutul 3. Popa a marcat primul gol pentru echipa buzoiană dar Constantinescu a refăcut imediat diferenţa de trei goluri în favoarea gazdelor. HC Dunărea a condus şi la patru goluri 8-4, în minutul 13, însă în tabăra gazdelor a intervenit o automulţumire prematură, iar Gloria Buăzu a profitat şi s-a aporpiat la doar un singur gol, 9-8, pentru HC Dunărea în minutul 17. Intervenţia promptă de pe bancă a antrenorului Aurelian Roşca le-a trezit la realitate pe jucătoare, iar acestea au încheiat prima repriză en fanfare. A fost 18-11 la pauză pentru HC Dunărea.

Popa a înscris primul gol în repriza a doua însă a fost doar o palidă consolare pentru Gloria Buzău. HC Dunărea a jucat foarte bine şi în repriza a doua şi, în minutul 33, după golul marcat de Elena Dache, a avut opt goluri avans, 20-12. Formaţia pregătită de Aurelian Roşca a controlat jocul până la final şi s-a impus cu 33-27, un scor care spune exact modul în care s-au desfăşutrat ostilităţile în teren în această partidă.

Tamires, cu 7 reuşite, a fost golgetera partidei. Brazilianca a făcut cel mai bun joc al său din acest campionat, însă la fel de exact au evoluat Claudia Constantinescu, Dmitrovic şi Dache. Portarul Elena Şerban a avut câteva intervenţii foarte bune în debutul meciului dar şi Gabriela Dobre a reuşit să pareze o aruncare de la 7 metri executată de Gavrilă. Pentru jucătoarele echipei brăilene urmează o săptămână de vacanţă apoi vor reveni la antrenamente.

Aveam nevoie disperată de această victorie pentru a nu se mări distanţa dintre noi şI grupul fruntaş de echipe şi le mulţumesc jucătoarelor pentru evoluţiile din această seară. A fost o victorie meritată care ne menţine cu şanse reale în lupta pentru cupele europene”, ne-a declarat la finalul meciului antrenorul Aurelian Roşca.

Pentru HC Dunărea au marcat: Tamires Morena 7 goluri, Marina Dmitrovic 6, Claudia Constantinescu 5, Alina Czeczi 5, Elena Dache 4, Aneta Udriştioiu 2, Nicoleta Safta 2, Diana Axinte 1, Ştefania Epureanu 1, iar pentru Gloria Buzău au înscris: Popa 4 goluri, Rotaru 4, Ilie 4, Gavrilă 3, Simion 3, Stoleru 2, Petrovic 2, Şelever 2, Petruş 1, Subţirică 1.

 

Derby în Divizia A, sâmbătă, în Polivalentă

 

Dacă echipa din Liga Florilor şi-a încheiat activitatea competiţională, formaţia satelit, HC Dunărea 2, va juca sâmbătă, de la ora 11.00, în Polivalentă cu HCF Piatra Neamţ. Înaintea acestei partide, gruparea brăileană pregătită de Cristian Preda se află pe locul al 3-lea, iar adversara sa ocupă locul secund în Seria A.

În altă ordine de idei, miercuri, 13 noiembrie, clubul HC Dunărea a deschis magazinul de prezentare de la care suporterii pot procura tricouri şi alte produse specifice activităţii handbalistice.

Magazinul este deschis în fiecare zi la Sala Polivalentă, de luni până vineri, între orele 09.00-17.00, iar ca excepţie acesta va fi deschis şi sâmbătă, la partida dintre HC Dunbărea 2 Brăila - HCF Piatra Neamţ.

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii