Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie en fanfare pentru HC Dunărea

HC Dunărea a bifat miercuri seară al şaptelea succes consecutiv din acest tur de campionat, unul foarte important deoarece a fost realizat în faţa uneia dintre pretendentele la cupele europene, Corona Braşov. Conform aspectului jocului, a fost cel mai bun meci al formaţiei brăilene din acest an, iar meritul aparţine tuturor handbalistelor care au evoluat pentru trupa lui Costică Buceschi. O singură menţiune trebuie făcută, portarul Elena Voicu a fost MVP-ul partidei. Voicu a fost eroina acestui derby în urma căruia HC Dunărea s-a distanţat la şase puncte de locul al patrulea, deţinut chiar de Corona Braşov.
Partida a început cu o ratare de la 7 metri a Adinei Brot, iar la faza următoare Corona a reuşit să înscrie prin Briscan. Tiron a egalat la 1-1 iar Brot a marcat pentru 2-1 în minutul 3. Din acest moment HC Dunărea a condus ostilităţile în teren şi pe tabela de marcaj până la finalul partidei. HC Dunărea s-a desprins la trei lungimi, 6-3, în minutul 10, iar două minute mai târziu, graţie golurilor marcate de Apetrei şi Tiron, s-a distanţat la 8-4. Arbitrii clujeni, Sas şi Pintea, le-au acordat braşovencelor câteva bonusuri care i-au incitat pe cei peste 1.500 de spectatori prezenţi în sala Polivalentă, însă "argintul viu" din tabăra gazdelor, Aneta Pârvuţ, a continuat să-şi stimuleze colegele prin acţiunile sale debordante, atât în apărare cât şi pe semicercul advers, astfel că brăilencele au continuat să-şi păstreze avantajul de trei, patru goluri. Corona a reuşit o serie de trei goluri consecutive, au înscris Pricopi 2 şi Dincă, şi s-a apropiat la două goluri de brăilencele în minutul 25, însă Pârvuţ şi Tiron au marcat pentru gazde, iar HC Dunărea avea un avans de patru lungimi, 16-12, după primele 30 de minute.

Brăilencele şi-au păstrat tonusul şi în repriza a doua

Brot, Pârvuţ, Tiron şi Moldovan au stabilit cea mai mare diferenţă de goluri între cele două combatante, 20-15 în minutul 41, pentru gazde. Dacă în prima repriză a evoluat foarte puţin, în cea de-a doua Horjea a reuşit să înscrie câteva goluri spectaculoase, în momente delicate pentru formaţia sa, iar HC Dunărea a continuat să-şi păstreze un avans liniştitor în faţa Coronei Braşov. Brăilencele au condus cu 22-18 în minutul 48 şi cu 24-20 în minutul 5, însă pe fondul altor câteva cadouri făcute de arbitri formaţiei vizitatoare, braşovencele s-au apropiat la două goluri, 22-24, în minutul 53 şi 23-25 în minutul 54. Horjea a mărit din nou la trei ecartul dintre gazde şi formaţia braşoveană, iar Moldovan a făcut ca tabela să arate 27-23 pentru gazde în acelaşi minut 55 al reprizei a doua. Finalul a fost electrizant şi a fost urmărit în picioare de spectatorii brăileni. Corona a mai avut o tresărire de orgoliu şi a fost la un pas de a se apropia la doar un gol de HC Dunărea, însă Elena Voicu a mai avut o intervenţie salutară şi partida s-a încheiat cu victoria meritată a brăilencelor.
Pe 18 noiembrie, în ultima etapă a turului Ligii Naţionale de handbal feminin, HC Dunărea va evolua în deplasare la HCM Roman.
La acest meci au asistat şi 32 de copii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila. "Am invitat 32 de copii de la Protecţia Copilului, iar această acţiune a noastră va continua şi la anul. La toate partidele de pe teren propriu vom invita 30-40 de copii de toate vârstele", a precizat Dragoş Chiriţă, directorul executiv al HC Dunărea.

Pentru HC Dunărea au marcat Tiron 7 goluri, Horjea 6, Pîrvuţ 5, Moldovan 5, Brot 3, Apetrei 1, Zamfirescu 1, iar pentru Corona au înscris Chiper 4 goluri, Cartaş 4, Briscan 4, Pricopi 4, Zamfir 3, Dincă 2, Neagu 2, Hotea 2, Raţiu 1.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii