Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie en fanfare a handbalistelor de la LPS Brăila

• junioarele III antrenate de Viorel Alexandru au câştigat cu 26-17, derby-ul cu United Galaţi • în prima repriză a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi a jandarmilor ca partida să poată continua din cauza suporterilor gălăţeni care au intrat în teren • Claudia Stroe, Laura Surdu şi Adelina Iordache au fost MVP-urile echipei gazdă

 

LPS Brăila a câştigat, 26-17, derby-ul cu United Galaţi şi este deja calificată, de pe primul loc din Seria a II-a, la turneul semifinal al Campionatului Naţional de handbal rezervat junioarelor III. Iar în această situaţie formaţia pregătită de profesorul Viorel Alexandru va avea o grupă ceva mai uşoară în penultimul act al competiţiei, unde va avea de înfruntat, printre altele, numai o singură echipă de pe locul întâi şi două de pe locul al doilea. 

Formaţia brăileană a controlat partida cap coadă şi nu a lăsat adversarei nicio şansă de a spera la un rezultat bun.

Partida care a avut loc în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv din Brăila a fost însă întreruptă în prima repriză timp de zece minute din cauza suporterilor gălăţeni care au intrat în teren şi au folosit fluiere ca ale celor doi arbitri. Intervenţia poliţiştilor şi a jandarmilor a calmat spiritele iar partida a putut continua.

Meciul în sine a fost unul disputat. LPS Brăila s-a desprins la 5-1 în minutul 9 apoi, timp de patru minute fiecare echipă şi-a fructificat atacul, astfel că în minutul 13 echipa gazdă conducea cu 8-4. În minutul 17 a fost 11-6 pentru brăilence iar în minutul 23 diferenţa s-a mărit la opt goluri, 15-7. Gălăţencele au marcat la ultima fază astfel că la finalul primei reprize echipa pregătită de Viorel Alexandru avea un avantaj liniştitor de şapte goluri, 15-8.

Formaţia gazdă a evoluat foarte bine în repriza a doua, iar din minutul 36 până în 42 nu a primit niciun gol, în schimb a marcat de şase ori şi conducea la 10 goluri diferenţă, 22-12. În minutul 49 a fost 26-15 pentru gazde, gălăţencele au mai înscris de două ori, iar LPS Brăila s-a impus meritat cu 26-17.

Toată echipa merită felicitări pentru această victorie cu un plus însă pentru Claudia Stroe şi Laura Surdu şi, nu în ultimul rând, pentru pivotul Adelina Iordache, aceasta fiind cea mai bună apărătoare a formaţiei brăilene.

“Le felicit pe fete pentru că au respectat sarcinile tactice şi am câştigat fără niciun fel de emoţii. La acest meci am atins vârful de formă, am câştigat şi aceasta va fi ierarhia finală, consider eu. Până la turneul semifinal avem meciuri uşoare în care probabil că vor evolua handbalistele care au jucat mai puţin până acum”, ne-a declarat profesorul Viorel Alexandru.

Pentru LPS Brăila au marcat: Claudia Stroe 10 goluri, Laura Surdu 7, Adelina Iordache 6, Mădălina Mănăilă 1, Sara Hodiş 1, Mădălina Toma 1.

Din lot au făcut parte portarii Nicoleta Petre, Alexandra Perianu, Daria Ene şi jucătoarele de câmp, Cristina Surdu, Marina Şişu, Anca Popescu, Andra Nistor, Denisa Ion, Melania Marin, Diana Neagu.

De la echipa vizitatoare cea mai prolifică jucătoare a fost Flavia Călina cu 8 goluri marcate.
Categorie articol: 

Comentarii